27.09.2020 |
Viure als Pirineus

CONSTITUCIÓ NOUS CONSELLS COMARCALS

Miquel Sala (JxCat) elegit nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

El nou president ha rebut els vots favorables de JuntsxCat i d'ERC i el vot en blanc de Compromís-CP.

Miquel Sala ha estat elegit nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell/RàdioSeu
Miquel Sala ha estat elegit nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell/RàdioSeu
Miquel Sala (JxCat) elegit nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Miquel Sala ha estat elegit aquesta tarda nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. El nou president, de JxCat, ha rebut els vots favorables de JuntsxCat i d'ERC i el vot en blanc de Compromís-CP. Una consellera de JxCAT i una altra d'ERC no han pogut assistir a la sessió plenària d'investidura.

Govern de coalició

JxCat i ERC governaran conjuntament al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. L'acord assolit entre les dues formacions respon a la voluntat de "treballar plegats a la comarca, com s'ha fet del 2003 fins al 2017 ininterrompudament", i "tenint en compte la voluntat de tenir una majoria estable per assolir els reptes comarcals per als pròxims quatre anys". La presidència de l'ens comarcal recaur en Miquel Sala (JxCat) fins a finals del 2021, mentre que l'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera(ERC) l'ocuparà la darrera part del mandat. D'altra banda, cadascuna de les formacions liderarà dues de les quatre àrees en què s'estructurà el govern comarcal.

Junts per Catalunya a l'Alt Urgell ha obtingut 9 consellers comarcals, i ERC 6, d'acord amb els resultats de les eleccions municipals del 26-M. D'aquesta manera, els dos partits sumen quinze dels dinou consellers comarcals. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Foto dels nous consellers i conselleres de l'Alt Urgell/RàdioSeu)

Nous consellers comarcals

JxCat (9 consellers): Miquel Sala Muntada (Oliana), Cristina Barbens Casals (Bassella), Anna Isabel Manrique Pérez (Organyà), Carme Ribó Domenjó (Alàs i Cerc), Marta Poch Massegú (Josa i Tuixent), Imma Porta Fàbrega (les Valls de Valira), Marta Soca Moreno (Coll de Nargó), Carme Espuga Vilaginés (la Seu d'Urgell) i Immaculada Salvadó Caminal (Ribera d'Urgellet)

ERC-AM (6 consellers): Martí Riera Rovira (Coll de Nargó), Sergi Parramon Garcia (Organyà), Francesc Canillo Cadena (les Valls de Valira), Carme Lostao Otero (Oliana), Gemma Orrit Capdevila (Peramola) i Francesc Jordana Guspí (el Pont de Bar)

Compromís-CP (4 consellers): Carlota Valls Albiol (la Seu d'Urgell), Antoni Mas Buchaca (Peramola), Jordi Vila Cosconera (Oliana) i Jordi Nadal Queralt (Alàs i Cerc)

Miquel Sala (JxCat) elegit nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Comentarios