HABITATGE

Oberta la convocatòria per accedir a 36 habitatges de lloguer amb protecció oficial a la Pobla de Segur

Hi ha 14 habitatges reservats per a joves fins a 35 anys
Sareb la Pobla
photo_camera La consellera Ester Capella durant la visita a un dels pisos de la Pobla de Segur adquirit a la SAREB / @territoricat

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, depenent del Departament de Territori, ha obert la convocatòria per accedir a 36 habitatges de lloguer amb protecció oficial a la Pobla de Segur. Per accedir-hi és imprescindible estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial (RSHPO), prèviament a la publicació de les bases d’adjudicació.

Els pisos estan situats al carrer Josep Borrell i Fontelles i n'hi ha 9 de 3 dormitoris i els 27 restants són de 2 dormitoris, amb una superfície entre 56 m2 el més petit i 63 m2 el més gran. Tots els habitatges tenen una plaça d’aparcament vinculada i el preu del lloguer oscil·la entre els 278 i els 307 euros mensuals, segons les dimensions de l’habitatge.

Ester Capella habitatges la Pobla
La consellera de Territori, Ester Capella, amb l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró / @territoricat

Per accedir als habitatges, a més d’estar inscrit al RSHPO, cal estar empadronat al municipi de la Pobla de Segur amb anterioritat a la publicació de la convocatòria. També cal complir amb els requisits econòmics que són: tenir uns ingressos superiors a 13.000 euros anuals i màxim de 4 vegades l’IPREM ( 39.529,41 euros 1 membre, 40.751,97 euros 2 membres; 42.504,74 euros 3 membres, 44.919,79 euros per 4 membres i 47.625,79 per 5 membres o més). Els pisos de 3 habitacions es destinaran a unitats familiars d’un màxim de 6 persones i els de 2 dormitoris a unitats familiars de 4 persones màxim.

Incasòl SAREB la Pobla 3
La consellera Ester Capella durant la visita a un dels pisos de la Pobla de Segur adquirit a la SAREB / Marta Lluvich

Així mateix, la convocatòria preveu la reserva 4 habitatges per atendre casos amb resolució favorable de la Mesa d’Emergències i 14, s’han reservat per a joves amb 35 anys o menys, que també han d’acreditar estar empadronats al municipi de la Pobla de Segur.

La selecció dels habitatges es farà per sorteig entre totes les persones que complexin els requisits.