BARRANQUISME

La Vall Fosca dona un nou impuls a la promoció del barranquisme

S’ha observat un creixement de la presència d’empreses de barranquisme de la comarca i de comarques veïnes que porten clients als barrancs de la Vall Fosca.
Vall Fosca Barranquisme 3
photo_camera La Vall Fosca dona un nou impuls a la promoció del barranquisme / @visitvallfosca

La destinació turística de la Vall Fosca dona un nou impuls a la seva oferta d’activitats amb actuacions de promoció i millora del producte de barranquisme. Aquesta iniciativa neix del fet que la Vall Fosca té nombrosos barrancs, que difícilment es queden sense aigua. A més, s’ha observat un creixement de la presència d’empreses de barranquisme de la comarca i de comarques veïnes que porten clients als barrancs de la Vall Fosca.

Vall Fosca barranquisme impuls 1
La Vall Fosca dona un nou impuls a la promoció del barranquisme / @visitvallfosca

Davant d’aquesta situació, al 2022 es van reequipar una sèrie de barrancs de la Vall: Roi, Riqüerna, Flamisell, Forques, Comaplana o Valldomars, Cuirola de Ricosanto, Pigolo, Sant Genís, Llenguadera i Allau de Sant Feliu. En total, es van reequipar prop de 1.500 m de barrancs conjuntament amb l’Institut Centre d’Estudis de Muntanya de la Pobla de Segur, que va assumir la despesa del material homologat, i l’Ajuntament, la instal·lació per part d’experts en aquest àmbit.

Gràcies a un ajut del Patronat de Turisme de Lleida, l’Ajuntament de la Torre de Capdella ha pogut desenvolupar entre el 2023 i 2024 una sèrie d’accions adreçades a millorar la informació sobre els barrancs i a fer-ne difusió.

Vall Fosca Barranquisme 1
La Vall Fosca dona un nou impuls a la promoció del barranquisme / @visitvallfosca

En concret les accions que s’han dut a terme són la creació d’unes fitxes per als barranquistes que es poden transportar durant l’activitat, ja que es poden mullar, la creació d’un apartat específic a la web www.vallfosca.net, la instal·lació de cartelleres en l’accés d’algun barrancs i accions de promoció.