ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Jeannine Abella denuncia l’abandonament de l'N-260 i l'N-230 per part del PP i el PSOE durant quatre dècades

La cap de llista de Junts+ per Lleida alerta que  només un bon govern sabrà exigir a Madrid el que el Pirineu necessita
03_05_24 - Roda Premsa Jeannine Abella a la Seu d'Urgell
photo_camera Roda Premsa Jeannine Abella al Parc del Cadí de la Seu d'Urgell / @JuntsXPiriAran

Jeannine Abella, cap de llista de Junts+ Puigdemont a Lleida ha denunciat avui l'abandonament continuat de les carreteres a N-260, l'eix pirinenc i la N-230 fins a Vielha, per part dels governs del PP i el PSOE durant quatre dècades.

En una roda de premsa a la Seu d'Urgell, Abella ha lamentat la greu situació en què es troben aquestes carreteres i ha subratllat la necessitat urgent de millores, com la construcció de la rotonda de Montferrer i el túnel de Xerallo, pendents durant més de vint anys. "Governi qui governi a Madrid, sempre ens toca pagar als pirinencs", ha afirmat i ha recordat que Junts va presentar una proposta de resolució demanant el traspàs de les competències i de gestió de la N-230 i la N-260 "amb els corresponents recursos per poder impulsar les millores que necessiten aquestes dues carreteres". "El Govern de la Generalitat tampoc ha fet els deures en infraestructures tan vitals com l'eix de Comiols o el port de Boixols", ha afegit.

En el marc de la roda de premsa, Abella ha presentat un document amb 15 propostes base de Junts+  pel Pirineu, que inclou un pla d'infraestructures, mesures per revertir el despoblament, millores en el transport públic i en els serveis públics, la cooperació amb Andorra en l'àmbit sanitari, la millora de les condicions de seguretat i emergències, o fomentar la universitat del Pirineu. "Només un bon govern, amb la voluntat i la determinació de Junts per Catalunya, serà capaç d'exigir a Madrid el que realment el Pirineu necessita", ha conclòs.

D'altra banda, el número quatre de la candidatura, Jordi Fàbrega, ha lamentat que la legislatura hagi acabat sense la Llei de Muntanya "perquè la necessitem per poder oferir oportunitats i serveis a tothom".