ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Ordeig: “El Pirineu es mereix un govern que concreti, sense excuses, les inversions pendents de fa massa temps”

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran ha participat avui en l’acte polític a la Seu d’Urgell
Ordeig PSC al Parlament la Seu
photo_camera ôscar Ordeig al míting del PSC al Pati de la biblioteca de la Seu d'Urgell / @psccomlleida

El cap de llista del PSC per les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha apel·lat avui a “el vot que va més enllà de la confiança pels veïns i veïnes del Pirineu. El seu és un vot per girar pàgina i garantir un canvi per tenir un govern que per fi els escolti. El Pirineu es mereix un govern de la Generalitat que concreti, sense més excuses, les inversions pendents de fa massa temps en aquest territori”.

En l’acte polític a la Seu d’Urgell, el candidat socialista apuntat que “parlem d’un territori que suposa el 20% de la superfície del país i en el que hi viu menys d’un 1% de la població, i precisament per això cal dedicar-hi més esforços, per evitar més pèrdua de població i atreure inversions i emprenedoria”.

En aquest sentit, ha dit, “no hem recuperat el nivell d’inversió del 2010 i nosaltres ens comprometem a recuperar-lo, per la Seu i pel Pirineu en el seu conjunt, mitjançant els seus alcaldes i representants i en línia directa amb el govern de la Generalitat. Per aconseguir-ho només hi ha una opció real: Un govern del PSC amb força per governar i que estigui a l'alçada del país” i ha afegit que “ens comprometem, si estem a govern, a reunir a tots els agents del territori per tirar endavant amb cogovernança”.

Ordeig PSC al Parlament la Seu 2
Assistents al míting del PSC al Pati de la biblioteca de la Seu d'Urgell / @psccomlleida

En aquest sentit, la també candidata Christina Moreno, ha destacat algunes de “les accions urgents que el futur govern ha de posar en marxa pel Pirineu per garantir-ne el seu desenvolupament econòmic i social”. Aquestes passen per “concretar en els primers 6 mesos de govern els trams d’inversió pactada amb l’Estat de 260 milions d’euros a l’eix pirinenc; impulsar una Residència pública per a la gent gran de la Seu, fer realitat el nou hospital o aprovar la nova Llei de Muntanya”. Moreno ha apuntat també “polítiques específiques per estudiants com l’augment de beques Pirineu per garantir la igualtat d’oportunitats dels i les nostres joves”.

Finalment, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, ha posat de relleu que “portem una dècada de deutes amb la gent del Pirineu, de promeses incomplertes i titulars que no es concreten. La Seu d’Urgell i tots els pobles de la nostra comarca i del Pirineu necessitem un govern amb força que entomi amb seriositat els molts reptes que tenim·.

Ordeig acte a Sort
Òscar Ordeig, acompanyat dels també candidats, Neus Comes i Miguel Almansa, en un acte electoral a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Sort / PSC

Barrera ha reclamat “els recursos necessaris pels ajuntaments, l’accés a digitalització, la millora de la xarxa viària i les comunicacions i transport públic entre les comarques de muntanya...cal un Pirineu més unit i en el que els joves s’hi vulguin quedar perquè sigui un territori d’oportunitats i això passa per tenir accés a l’habitatge, línies d’ensenyament múltiples i sortides laborals. Només amb un Pirineu fort i un govern que ens escolti hi haurà un país amb futur per tothom”.

Acte polític a Sort

Aquest mateix dissabte, a mitja tarda, el cap de llista del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, acompanyat dels també candidats al Parlament de Catalunya, Neus Comes i Miguel Almansa, han protagonitzat un acte electoral a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Sort.