ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Pepe Vidal: “Seguirem lluitant per una política agrària, adaptada a la muntanya que defensi l’explotació familiar”

Els candidats pirinencs Pepe Vidal, Roser Bombardó i Marian Lamolla han participat avui en un acte de campanya a La Seu d’Urgell acompanyats del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras
Acte de campanya amb Oriol Junqueras a La Seu d'Urgell 2
photo_camera Acte de campanya d'ERC amb Oriol Junqueras a la Immaculada de la Seu d'Urgell / @ERCPirineu

La Seu d’Urgell ha acollit avui el primer acte de campanya de l’Alt Pirineu i Aran amb la presència del president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras.

Marian Lamolla, presidenta d’Esquerra Republicana de l’Alt Pirineu i Aran, candidata al Parlament i regidora de la Seu d’Urgell ha estat l’encarregada de presentar l’acte que ha tingut lloc a la Plaça de les Monges.

Acte de campanya amb Oriol Junqueras a La Seu d'Urgell 3
Acte de campanya d'ERC amb Oriol Junqueras a la Immaculada de la Seu d'Urgell / @ERCPirineu

La candidata Roser Bombardó i alcaldessa de Montellà i Martinet en el seu discurs ha esmentat que, “és crucial adoptar una visió pirinenca i transversal en les institucions i amb un marc específic que ens un marc normatiu específic que ens ha de donar la Llei d’Alta Muntanya, tal com s’ha fet amb l’Estatut del Municipi Rural i el desplegament del Govern a la vegueria. Garantir la vinculació de la població al territori implica crear oportunitats laborals, facilitar l’accés a l’habitatge i promoure les condicions pel desenvolupament personal”,

Mentre que el candidat Pepe Vidal i alcalde de Llavorsí ha dit que, “un pilar fonamental de l’Alt Pirineu i Aran ha de ser l’agricultura i la ramaderia, la majoria de nosaltres venim de viure del camp. Hem de seguir lluitant per una política agrària, adaptada a la muntanya que defensi l’explotació agrícola familiar diversificada i equilibrada, assegurant preus justos i impulsant la distribució local dels productes agraris”. També ha afirmat contundent, “Aquest és un sector estratègic pel Pirineu, l’hem de protegir i vetllar per una reducció de tots els tràmits burocràtics.”

Acte de campanya amb Oriol Junqueras a La Seu d'Urgell (1)
Acte de campanya d'ERC amb Oriol Junqueras a la Immaculada de la Seu d'Urgell / @ERCPirineu

Oriol Junqueras ha assegurat que “el camí cap a les aspiracions nacionals i socials de Catalunya no és una qüestió de temps, és una qüestió de força democràtica i de persistència”. El president d’Esquerra Republicana també ha afirmat que, “nosaltres continuarem persistint i volem assumir totes les responsabilitats i no n’hi ha cap que ens faci prou por per a renunciar-hi. Volem ser un estat perquè som una nació i per això ens volen reprimir”

 “Hem de ser tan nació com sigui possible i per a ser-ho també hem de tenir una economia més pròspera, hem de ser una societat més justa encara. Això és el que ens fa independentistes i, sí, la independència és possible”, ha reblat el president dels republicans.