Imprimir

El Conselh Generau d’Aran licita les obres per construir el segon quiròfan de l’Hospital de la Val d’Aran

viurealspirineus | 16 de febrero de 2018

Espitau dera Val d'Aran/Conselh Generau d’Aran
Espitau dera Val d'Aran/Conselh Generau d’Aran

L’Hospital de la Val d’Aran comptarà amb un bloc quirúrgic i obstètric totalment renovat en l’actual edifici ja que les obres serviran per reformar el quiròfan existent i construir-ne un de nou. Les obres compten amb un pressupost de 780.713 €

El Conselh Generau d’Aran ha tret a licitació les obres per construir el segon quiròfan i el trasllat del laboratori i l’àrea d’analítiques de l’Hospital de la Val d’Aran per un import de 780.713 €. L’Hospital de la Val d’Aran comptarà amb un bloc quirúrgic i obstètric totalment renovat en l’actual edifici ja que les obres serviran per reformar el quiròfan existent i construir-ne un de nou.

El sindic d’Aran, Carlos Barrera, va explicar que durant la comissió bilateral Conselh Generau d’Aran - Generalitat del mes de juny passat es va acordar la transferència de 500.000 euros més per a les obres de millora de l’hospital de la Val d’Aran, que es van sumar als 800.000 € que ja disposaven per executar aquests treballs. El sindic d’Aran, va afegir que la previsió és que les obres estiguin acabades l’estiu del 2019 i que així es pugui comptar amb dos espais quirúrgics totalment renovats en època de màxima afluència de visitants a la Val d’Aran. Les obres de remodelació de l’antic quiròfan es duran a terme una vegada hagi passat l’hivern que ve, per poder garantir al màxim la disponibilitat d’un espai per realitzar intervencions quirúrgiques.
 

Carlos Barrera, va manifestar també que l’àrea d’analítiques es traslladarà a l’espai que ocupaven fins ara els serveis administratius i de direcció de l’hospital i que totes les actuacions que queden pendents per millorar l’equipament estaran coordinades perquè tinguin el mínim d’afectació per als usuaris. Els serveis administratius i de direcció de l’hospital de la Val d’Aran en els que hi treballen 11 persones, ocuparan un local de dues plantes amb un total de 287m adquirit pel Conselh Generau d’Aran, amb l’ajut en el finançament de la Diputació de Lleida, que disposarà dels despatxos dels serveis administratius i de direcció de l’hospital i del servei aranès de Benestar i Salut, 3 sales de reunions multiusos i l’arxiu de l’hospital. El trasllat es farà efectiu aquest mes de febrer. El Govèrn d’Aran ha destinat un pressupost de 123.953 € a la reforma interior de les noves instal·lacions.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/val-daran/eth-conselh-generau-d-aran-licite-es-obres-enta-bastir-eth-dusau-quirofan-der-espitau-dera-val-d-aran/20180216101636010708.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]