ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Pepe Vidal: “Amb Esquerra Republicana, hi guanya la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran”

La Consellera de Territori, Ester Capella, els candidats Pepe Vidal i Ruth Barella han participat en un acte de pre campanya avui a Vielha

Acte a Vielha amb la Consellera Capella i els candidats Pepe Vidal i Ruth Barella
photo_camera Acte a Vielha amb la Consellera Capella i els candidats Pepe Vidal i Ruth Barella / @ERCPirineu

La Consellera de Territori i candidata a les eleccions del 12M, Ester Capella, el candidat pirinenc i número 2 per la demarcació de Lleida, Pepe Vidal i la candidata aranesa Ruth Barella han participat avui en un acte de pre-campanya “Guanya Catalunya” a Vielha.

Jusèp Loís Sans, ha donat la benvinguda a tots els assistents a l’acte i ha agraït la mesura liderada per Esquerra Republicana que insta a incrementar els recursos públics destinats a defensar i potenciar la llengua aranesa.

Sans ha donat pas a la regidora de Bausen, Helena Àngel, qui ha esmentat que ara fa 10 mesos quan vàrem entrar a l’Ajuntament vam començar a moure fitxa per a comptar amb un servei de secretaria i intervenció i poder posar al dia la inactivitat del passat. “Ha estat gràcies al suport de la Diputació de Lleida i d’Esquerra Republicana que hem aconseguit un suport en el servei d’Assistència Tècnica i ara, les perspectives que tenim són esperançadores”.

Per la seva banda, el regidor de Vielha, Julián Fernàndez ha explicat els inicis d’Aran Amassa i hi ha afegit, “estat gràcies a l’acord amb Esquerra Republicana que comencem a tenir estructura i suport al territori”.

Acte a Vielha amb la Consellera Capella i els candidats Pepe Vidal i Ruth Barella2 (1)
Acte a Vielha amb la Consellera Capella i els candidats Pepe Vidal i Ruth Barella / @ERCPirineu

Mentre que la candidata aranesa a les eleccions al Parlament del 12M i regidora de Vielha, Ruth Barella, ha dit que “treballarem per a cercar la manca d’inversions que el nostre territori pateix, així com un nou model econòmic paral·lel al turisme i la manca d’habitatge a la Val d’Aran”.

El candidat del Pirineu i número 2 de la candidatura, Pepe Vidal, ha explicat els avenços que s’haurien produït amb la Generalitat republicana al Pirineu i hi ha afegit: “ha estat gràcies a la governança republicana que a l’Alt Pirineu i Aran s’han d’invertir els diners com mai abans s’havia fet a les nostres comarques”. I hi ha afegit, “Amb Esquerra Republicana, hi guanya la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, perquè ja hem anant guanyat en els darrers anys de governs republicans a la Generalitat,a la Diputació de Lleida, als consells comarcals i a la majoria dels municipis de muntanya.”

Per acabar, la Consellera de Territori, Ester Capella ha explicat la feina feta pel Govern aquests darrers tres anys i la tramitació inciada aquest dilluns al Conselh Generau d’Aran:“Vielha ha estat declarada zona de mercat residencial tensionat. El Govern ja va declarar l’agost passat 140 municipis zona de mercat residencial tensionat, als quals ara s’afegiran els nous 131, entre els quals hi ha Vielha. Defensem el dret a l’habitatge, perquè tothom pugui escollir on viure”.

La Consellera Capella també ha fet esment a l’aportació a la Generalitat de 260 MEUR per a desenvolupar actuacions a l’N-260, (Eix Pirinenc) amb l’objectiu “de millorar la cohesió i l’equilibri territorial del Pirineu”.Unes obres facilitaran la comunicació entre els nuclis de població i possibilitaran l’accés als serveis públics, a les activitat i als llocs de treball”, ha remarcat

Així, Capella ha posat de relleu que “el Pirineu mereix unes infraestructures dignes. El govern espanyol ha desatès el Pirineu al llarg de la història”. També ha explicat els avenços en la integració tarifaria, de manera que ara moure’s pel Pirineu serà fins quasi un 90 % molt més econòmic.

Per acabar, la Consellera Capella ha animat a tothom a sortir a votar el 12M i hi ha afegit, “des dels anys 30, l’única organització política que ha estat al servei del país, al costat de la gent, ha estat Esquerra Republicana, pensant en els drets, en la llei d’amnistia, el finançament singular i en el referèndum d’autodeterminació.”

Més a Val d'Aran