Tècnics del Conselh Generau d'Aran i la Generalitat han acordat aquest dimarts al matí en el decurs d'una reunió realitzar un seguiment més intensiu a l'ós Goiat després dels atacs a bestiar que ha protagonitzat des que va despertar de la hivernació. La reunió s'ha dut a terme després que la reclamés el síndic Carlos Barrera la setmana passada i també ha servit per acordar una recopilació d'informació disponible per analitzar les circumstàncies de cadascun dels atacs incloent aquells que han tingut lloc a França, per tal d'avaluar amb major precisió la conducta de Goiat. A dia d'avui s'han comptabilitzat una quinzena d'atacs a ovelles, dos eugues adultes i un poltre malgrat les mesures de seguretat com són corrals i pastors elèctrics.
Nau atac der os Goiat a ua cavala ena Val d’Aran https://t.co/OmbihbguB7 pic.twitter.com/X0zdK8zB8O
— Viure als Pirineus (@AmicsPirineu) 30 de mayo de 2017
Durant el darrer mes, s'ha constatat mitjançant el localitzador GPS que porta instal·lat Goiat la seva presència als llocs on han tingut lloc els atacs. Del total que s'ha comptabilitzat, els dos més destacats van ser la mort de dues eugues adultes i els atacs realitzats a ramats d'ovelles malgrat la presència de mesures protectores com corrals i pastorets elèctrics. La reunió duta a terme al Conselh Generau d'Aran ha servit per valorar la freqüència i circumstàncies dels atacs.
Ara es farà uns seguiment més intensiu de l'animal, atès que les dades del GPS arriben amb hores de decalatge, per poder constatar amb el menor temps possible si s'han produït nous atacs i d'aquesta forma poder aplicar mesures correctores d'acord amb el protocol establert en cas d'elements conflictius.
Durant el passat cap de setmana, s'han visualitzat a les muntanyes de l'Aran 6 exemplars d'ossos i es creu que aquesta circumstància podria venir motivada per l'època de zel en la qual les femelles se separen dels cadells, nascuts ara fa 2 anys, i que encara anaven amb elles.