24.01.2021 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

El ràfting al Pallars Sobirà arrencarà el 21 de juny

La desinfecció, el distanciament i l'ús de mascaretes seran les principals novetats pels clients
Una barca de ràfting i Llavorsí al fons/Marta Lluvich
Una barca de ràfting i Llavorsí al fons/Marta Lluvich
El ràfting al Pallars Sobirà arrencarà el 21 de juny

Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà començaran a operar a partir del dia 21 de juny ja amb la mobilitat entre regions sanitàries recuperada. Manel Irímia, de Ràfting Llavorsí, ha explicat que ja tenen les primeres reserves pel dia 27 de juny. Irímia ha afegit que s'ha intensificat la desinfecció a la zona de recepció dels clients i als vestidors. Un cop els clients estan preparats per pujar a la barca s'intentarà agrupar-los per unitats familiars. El distanciament a la barca és materialment impossible fet pel qual hauran de portar mascareta per baixar pel riu. Un cop finalitzat el descens el trasllat amb vehicle fins a la base de l'empresa s'haurà de fer amb la meitat de la capacitat del vehicle i també amb mascareta.

Les empreses del sector dels esports d'aventura confien a recuperar l'activitat i que la demanda d'activitats sigui important donat que aquesta temporada encara no l'han pogut estrenar pel coronavirus. La temporada de ràfting al Pallars Sobirà s'estrena normalment a mitjan de maig. Setmana Santa, el pont del Primer de Maig i els grups escolars de primavera suposen un 50% de la facturació anual per la majoria de negocis, uns diners que enguany ja han perdut per la qual cosa ara confien a fer una bona campanya d'estiu.

Irímia ha explicat que les darreres setmanes han notat una "bona predisposició" dels clients a pujar a fer esports d'aventura al Pallars i ha dit que els telèfons tornen a sonar a un "molt bon ritme".

Pla general de diverses embarcacions de ràfting començant a fer el descens del riu Noguera Pallaresa des de Llavorsí (Pallars Sobirà). Imatge del 16 d'abril de 2019 (Horitzontal).
(Foto: Marta Lluvich)
El ràfting és una activitat grupal on és complicat complir el distanciament físic però hi ha altres activitats com l'hípica en què serà més fàcil començar a treballar. Irímia ha explicat que el distanciament és molt fàcil de complir-lo i l'únic que s'haurà de fer cada cop que es faci un servei serà desinfectar de manera profunda el casc dels clients o la cella i les regnes dels cavalls.

Al conjunt de la demarcació pirinenca l'any 2018 es van registrar 352.071 serveis d'esports d'aventura d'aigua i, concretament, el ràfting va comptar amb 187.360 contractacions. Aquest sector també va donar feina aquell mateix any a 1.957 persones, de les quals 798 van treballar a temps complet, 339 a temps parcial i altres 820 van ser personal autònom. Al Pallars Sobirà hi ha unes 60 empreses que es dediquen al turisme actiu i d'esports d'aventura.

Aquestes xifres evidencien la importància del sector a l'Alt Pirineu. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, ha dit que es tracta d'un "sector clau en la creació de llocs de treball" i ha afegit que "són determinants en la lluita contra el despoblament a les zones rurals".

El president de l'Associació d'Empreses ha dit que ara cal pensar ja en estratègies de promoció per captar un turisme local i tornar a situar el Pallars Sobirà i el riu Noguera Pallaresa com a "referent d'esports d'aventura".

El ràfting al Pallars Sobirà arrencarà el 21 de juny
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad