EMPRENEDORIA

“Engega el teu negoci”, jornades d’emprenedoria per al foment i creació de negocis al Pallars Sobirà

Les jornades són organitzades per l’àrea de desenvolupament local del Pallars Sobirà, Sobirà Dinàmic
Sobirà Dinàmic 1
photo_camera “Engega el teu negoci”, jornades d’emprenedoria per al foment i creació de negocis al Pallars Sobirà / @CCPallarsSobira

El Pallars Sobirà s’enfronta a desafiaments significatius en l’accessibilitat als mercats i la seva dinamització interna. Diversos indicadors mostren que la seva competitivitat és limitada en comparació amb altres comarques catalanes. És una regió rural amb una economia predominantment basada en el turisme i sectors com l’agricultura i la ramaderia on la diversificació econòmica depèn excessivament d’uns pocs sectors econòmics que guien la població cap a una vulnerabilitat a canvis en el mercat o fenòmens climàtics imprevistos.

Aquests són motius evidents pels quals lluitar perquè la població del territori del Pallars Sobirà desenvolupi una consciència emprenedora i seguidament tingui accés a recursos per a poder materialitzar aquestes idees de negoci, és el que ens impulsa des de Sobirà Dinàmic a crear esdeveniments formatius amb experts del sector, juntament amb assessoraments personalitzats perquè aquestes persones se sentin acompanyades.

Sobirà Dinàmic 2
“Engega el teu negoci”, jornades d’emprenedoria per al foment i creació de negocis al Pallars Sobirà / @CCPallarsSobira

Engega el teu negoci - Sobirà Dinàmic

Les jornades, finançades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i creades a través de Treball a les Comarques 2023, s’han dividit en tres dies d’abril, en què diferents experts han proporcionat informació tècnica i posteriorment assessorament personalitzat a les persones interessades a engegar un negoci.

Dilluns dia 8:

El desenvolupament d'un model de negoci sòlid amb Pere Sierra (professor de la Universitat de Lleida i economista) on ha guiat els emprenedors pel procés de creació d'un model d'empresa ben estructurat. Els ha ajudat a definir els productes o serveis, el públic objectiu, la proposta de valors i els avantatges competitius i finalment a presentar el projecte a una subvenció.

Sobirà Dinàmic 3
“Engega el teu negoci”, jornades d’emprenedoria per al foment i creació de negocis al Pallars Sobirà / @CCPallarsSobira

Dimarts dia 16:

En aquesta jornada s’ha elaborat un pla de màrqueting efectiu, on Natalia Daries ha proporcionat eines i estratègies per desenvolupar un pla eficaç, la identificació del mercat objectiu, la segmentació, la comunicació del missatge de la marca i la promoció dels productes/ serveis.

Dimecres dia 24:

Finalment, Manolo Sánchez ha assessorat a les persones interessades creant una anàlisi financera completa de la seva idea de negoci. En aquest pas s’inclou la previsió de despeses, ingressos, el marge brut i el benefici net.

Sobirà Dinàmic 4
“Engega el teu negoci”, jornades d’emprenedoria per al foment i creació de negocis al Pallars Sobirà / @CCPallarsSobira

L’aposta per l’emprenedoria al Pallars Sobirà és fonamental per abordar la manca d’oportunitats laborals, fomentar la diversificació econòmica, impulsar la innovació i el desenvolupament local, crear ocupació i retenir talent, així com per atraure inversió i promoure el desenvolupament territorial.

Més a Pallars Sobirà