MUNICIPIS

Els ajuntaments de Farrera i Tírvia s’uneixen per crear la Mancomunitat de municipis de la Ribalera

Tírvia i Farrera comparteixen vincles històrics i geogràfics, així com la Ribalera, un espai únic i singular, que dona nom a aquesta associació entre administracions.
 
Mancomunitat la Ribalera
photo_camera La primera acció conjunta de la Mancomunitat de la Ribalera ha estat en favor de la pagesia i ramaderia / ajuntamentfarrera.cat

L’Ajuntament de Farrera i l’Ajuntament de Tírvia han decidit crear la Mancomunitat de municipis de la Ribalera. "Una unió que pretén millorar l’acció conjunta de tots dos municipis en benefici de la seva població, defensant els interessos comuns, el desenvolupament econòmic, la cultura, el repte demogràfic i la defensa del sector primari, entre d’altres", han explicat des de l'Ajuntament de Farrera.

Mancomunitat la Ribalera 2
La primera acció conjunta ha estat en favor de la pagesia i ramaderia / ajuntamentfarrera.cat


Els dos ajuntaments pallaresos han indicat que "Tírvia i Farrera comparteixen vincles històrics i geogràfics, així com la Ribalera, un espai únic i singular, que dona nom a aquesta associació entre administracions" i han afegit que "hem volgut que la primera acció conjunta, encara que simbòlica, ho sigui en favor de la pagesia i ramaderia".

Expliquen que en un context de canvi climàtic i increment de preus, el suport dels dos consistoris és total pel que fa a les seves reivindicacions contra la manca de previsió per la sequera, l’excés de tràmits burocràtics i administratius o els preus injustos, entre d’altres. "Pels petits productors, la ramaderia i pagesia de proximitat que tenen cura del nostre territori i ens alimenten amb productes locals i de qualitat". Sense la pagesia i la ramaderia no hi ha futur, han conclòs.

Més a Pallars Sobirà