18.09.2021 |
Viure als Pirineus

ARXIUS

El Govern aprova la subvenció per a la construcció de l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça

La subvenció acordada té un import d’1.096.624 euros, per a la construcció, la direcció facultativa i l’equipament de la seu de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça al Pont de Suert durant el període 2019-2021.
Palau Abacial del Pont de Suert
L'Arxiu s'ubicarà al Palau Abacial del Pont de Suert
El Govern aprova la subvenció per a la construcció de l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça

El Govern ha autoritzat l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC)  a concedir a l’Ajuntament del Pont de Suert una subvenció, per un import d’1.096.624 euros, per a la construcció, la direcció facultativa i l’equipament de la seu de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça al Pont de Suert durant el període 2019-2021.

La comarca de l’Alta Ribagorça encara no disposa d’arxiu comarcal a la seva capital, el municipi del Pont de Suert. La necessitat de crear aquest servei a la comarca de l’Alta Ribagorça justifica l’especificitat del projecte per al qual es concedeix la subvenció, ja que els arxius comarcals són centres de titularitat de la Generalitat, i entre les funcions del Departament de Cultura hi ha la de construir l’arxiu comarcal a cada comarca.

A l’Ajuntament del Pont de Suert, en tant que consistori de la capital de comarca, li correspon acollir el servei d’arxiu comarcal, i s’ha implicat directament en el projecte amb la cessió al Departament de Cultura, mitjançant conveni, de la Torre Abacial. Aquesta cessió té la finalitat de permetre la rehabilitació de l’espai i, un cop finalitzades les obres d’adequació, l’Ajuntament es farà càrrec entre d’altres coses del seu manteniment, tal com succeeix amb la resta d’ajuntaments capital de comarca del país.

El Govern aprova la subvenció per a la construcció de l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça
Comentarios