RESCAT DE MUNTANYA

Els Bombers rescaten tres persones que practicaven esquí de muntanya a la Vall de Boí

S'havien desorientat mentre practicaven esquí de muntanya entre Puig Falcó i el Coll del Moro, a la Vall de Boí
Localitzats 3 excursionistes vall de boí
photo_camera Els Bombers rescaten tres persones que practicaven esquí de muntanya a la Vall de Boí / bombers.cat

Els Bombers de la Generalitat han localitzat i rescatat tres persones que s'havien desorientat mentre practicaven esquí de muntanya entre Puig Falcó i el Coll del Moro, a la Vall de Boí. El cos d'Emergències ha rebut l'avís a les 11.09h i immediatament han activat l’helicòpter de rescat amb equip conjunt del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i el SEM, però la però la boira i el vent els impossibilitava accedir a la zona.

Davant la impossibilitat d'accedir amb l'helicòpter, l'estació ha activat el telecadira perquè la unitat dels GRAE juntament amb 3 mossos d'Esquadra de la de la Unitat d’Intervenció de Muntanya, pugessin al capdamunt de l’estació i iniciessin la recerca.

La comunicació amb els esquiadors era constant a través del servei de missatgeria del mòbil i els indicaven que havien fet un forat a la neu, per protegir-se, al costat d’un cartell d’indicació del Coll del Moro. Amb aquestes darreres indicacions, a les 14.04h, han pogut accedir, per zona segura, fins els esquiadors. Se’ls ha fet entrar en calor i se’ls ha acompanyat fins al pàrquing de la Vall de Boí, on hi havia una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).