LITERATURA

Cèlia Gonzàlez i Maria Moner s’enduen el 1r i 2n premi del I Concurs de Relat Curt amb perspectiva de gènere

El concurs és organitzat a través de l'Àrea d'Igualtat, Feminismes i Ciutadania del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça.
foto grup rELAT CURT ccar
photo_camera foto grup rELAT CURT ccar

Cèlia Gonzàlez i Maria Moner, amb els seus relats Medalla d’Or”  i “Caçador caçat” repsectivament,   han estat les guanyadores de la primera edició del "Concurs de Relat Curt per la diversitat de gènere, la no discriminació i la corresponsabilitat" organitzat a través de l'Àrea d'Igualtat, Feminismes i Ciutadania del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça.

Ahir en motiu de la Diada de Sant Jordi, les persones guanyadores van llegir els seus relats i van ser  obsequiades amb un lot de llibres a càrrec del president del Consell Comarcal, Albert Palacín, i l’alcaldessa del municipi, Iolanda Ferran. Un cop conclòs l’acte celebrat a la Confraria Nova del Pont de Suert, es va convidar a totes les persones participants a pujar a l’entarimat a recollir un petit obsequi; una bossa i un punt de llibre dissenyat per l’artista local Laura Navarri.

foto grup rELAT CURT ccar
foto grup rELAT CURT ccar

Aquest concurs s'emmarca dins de la diada de Sant Jordi amb l'objectiu de donar veu a través d'una creació literària a l'erradicació de les violències masclistes i lgbtifòbiques i per tal de promoure la sensibilització i la consciència envers la perspectiva de gènere, la igualtat d'oportunitats, els usos del temps i la corresponsabilitat, el respecte a la diversitat i l'antiracisme.

De la desena d'obres presentades, el jurat ha tingut en compte la temàtica, l'ús de la llengua i terminologia, l'originalitat, el llenguatge inclusiu i no sexista i l'expressivitat i força dramàtica. Han format part d'aquest, Georgina Terribas com a representant membre de La Orgullosa, assemblea LGTBI de la Comarca, Rosa Isabel Noray com a representant dels Serveis Territorials de Cultura de l'Alt Pirineu i Aran, Raül Prunell com a representant del servei de normalització lingüística del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Mariana Font en qualitat d'escriptora i Amparo Alonso i Alba Barroso com a representats de l'àrea d'Igualtat, Feminismes i Ciutadania del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça.