VOLUNTARIAT

Més d’un centenar de persones participen en la II Setmana del Voluntariat a l'Alta Ribagorça

Ha estat organitzada des del Punt de Voluntariat comarcal amb el suport de l'àrea de joventut i la col·laboració de l'àrea de medi ambient i l'àrea d'immigració del Consell Comarcal 
Voluntariat Alta Ribagorça 2
photo_camera Més d’un centenar de persones participen en la II Setmana del Voluntariat a l'Alta Ribagorça / CCAR

Amb l'objectiu de fer visible i difondre el treball que duen a terme les entitats i el voluntariat de la comarca, l'Alta Ribagorça va acollir, per segon any consecutiu, la Setmana del Voluntariat, que es va celebrar del 8 al 13 d'abril.

Al llarg de la setmana es van dur a terme diverses activitats en els tres municipis amb l'objectiu de sensibilitzar i potenciar el voluntariat a la comarca. Recollides de brossa, jocs de taula en català, passejada de padrins/es de la residència i intervencions a l'INS Pont de Suert van ser algunes de les accions fetes que van comptar amb a la participació de més de 170 persones, especialment joves i famílies.

La jornada central va recaure en el dissabte amb les activitats programades "Cuidem el voluntariat" oferint un espai de cures per a persones voluntàries amb un taller de orientador i un de moviment terapèutic i una una mostra de vuit entitats de la comarca.

Voluntariat Alta Ribagorça
Més d’un centenar de persones participen en la II Setmana del Voluntariat a l'Alta Ribagorça / CCAR

Una de les activitats més valorades va ser la realització d'un mural comunitari a càrrec d'il·lustradores locals i el berenar multicultural on hi van participar col·lectius de diverses cultures. La setmana va acollir, a més, una gimcana per donar a conèixer els valors del voluntariat i una actuació musical de tancament.

Les entitats participants en la II Setmana del Voluntariat han estat: Creu Roja Alta Ribagorça, Associació Contra el càncer Alta Ribagorça, Associació Benestar i desenvolupament (Residència de Gent gran i Centre de dia), Cooperativa de treball associat Animació en Acció, Càritas Alta Ribagorça, Club Patí Alta Ribagorça, Escola de Futbol Pont Ribagorça, associació de Veïns/es de Taüll, Ascoveta i el projecte de Voluntariat per la llengua del Consorci de normalització lingüística. Així mateix, també han col·laborat i participat, els ajuntaments dels 3 municipis i la Biblioteca del Pont de Suert.

La II Setmana del Voluntariat a l'Alta Ribagorça ha estat organitzada des del Punt de Voluntariat comarcal amb el suport de l'àrea de joventut i la col·laboració de l'àrea de medi ambient i l'àrea d'immigració, totes elles pertanyents al Consell comarcal de l'Alta Ribagorça.