MÚSICA I GASTRONOMIA

Arriba la segona edició dels Vermuts Gastronòmics Musicals de l'Alta Ribagorça

El cicle de vermuts s'iniciarà el 5 de maig a Barruera amb l'actuació del grup Wasteland Babies.
Vermuts gastronòmics Alta Ribagorça
photo_camera Arriba la segona edició dels Vermuts Gastronòmics Musicals de l'Alta Ribagorça / CCAR

Al maig es donarà el tret de sortida a la nova edició dels Vermuts Gastronòmics Musicals durant els diumenges d'11 a 13.30 hores, exceptuant el 12 per les eleccions al Parlament. La iniciativa, impulsada l'any passat, uneix l'oferta cultural amb la feina dels restauradors de la comarca i el producte local. Novament, es comptarà amb la implicació de les comissions de festes i els ajuntaments. Al llarg de dues hores es combinaran sessions de música en viu, al mateix temps que s'oferirà la degustació de producte local en format vermut.

El cicle de vermuts s'iniciarà el 5 de maig a Barruera amb l'actuació del grup Wasteland Babies. La banda, de recent formació, està integrada pel basc Jorge Lauzurika, Jesús Quílez i el duet de guitarristes Aleix Caballé i l'argentí Gustavo Rocha. Tots ells versionaran i adaptaran temes de blues i rock provinent del continent americà i amb tocs més moderns.

Cartell VGM

La segona cita serà el 19 de maig a la plaça Sant Climent de Vilaller amb el grup Rolling Beat Machine, una banda amant de la diversió, capitanejada per l'holandès Wouter Driessen. Són músics experimentats amb una llarga història d'entreteniment que ofereixen una varietat d'estils que van de Funk, Soul, Ska, Dance i Rhythm & Blues. El grup actua amb una màquina especial amb amplificadors i altaveus que consta de 5 campanes de coure, que giren a diferents alçades i diferents velocitats.

Tancarà el cicle de concerts, el músic català Ricard Ros amb el seu projecte ROS centrat en la cornamusa catalana, el sac de gemecs. Les seves noves peces, reivindicatives i punyents, s'acompanyen d'electrònica amb sintetitzadors i caixes de ritmes així com d'instruments de tradició com flautes, flabiol, tamborí, violí, trompeta, guitarra i veu. L'actuació es realitzarà a la plaça Mercadal del Pont de Suert.

Durant els concerts, s'oferirà un showcooking amb producte local elaborat per restauradors i productors locals, amb servei de bar ofert per les comissions de festes de cada municipi. Enguany hi participaran el restaurant El Ventador de Barruera, la Granja d'Erill la Vall i la Cuina de la Núria del Pallars.

Tots els concerts són gratuïts. La venda de tiquets de beguda, vermut i tapes es farà directament a l'espai dels concerts amb preus que oscil·len entre els 2 i 3 euros. El Consell Comarcal subvenciona una part del preu de les tapes per fer més atractiu el preu final.

Aquesta acció compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida dins la línia d’ajuts als Consells Comarcals.