19.07.2018 |
Viure als Pirineus

La fibra òptica, aviat una realitat a tota la comarca de l'Alt Urgell

El Consell d’Alcaldes s’ha reunit aquest dijous a Coll de Nargó per donar suport a la redacció d'un projecte que ha de fer possible el desplegament de la fibra òptica a tota la comarca de l'Alt Urgell. El desplegament de la fibra ja s'ha dut a terme a la Seu d'Urgell, així com en algunes localitats veïnes, però encara no ha arribat a la majoria de pobles de la zona

Una imatge de la reunió
Una imatge de la reunió
La fibra òptica, aviat una realitat a tota la comarca de l'Alt Urgell

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, reunit aquest dijous a Coll de Nargó, ha donat el seu suport a la redacció d’un projecte per fer possible el desplegament de la fibra òptica a la comarca. L’estudi serà elaborat per la secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat en col·laboració amb els ajuntaments i el Consell Comarcal.

Aquest projecte posarà les bases per a la planificació de la xarxa comarcal de fibra òptica, sense deixar de banda, però, les actuacions que es puguin portar a terme de manera puntual tot aprofitant l’avinentesa d’altres obres públiques, com ara la construcció o arranjament de carreteres, camins o altres vies, per incloure-hi la instal·lació de cablejat.

La iniciativa ha sorgit de la intervenció que el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha fet avui davant del Consell d’Alcaldes. Puigneró ha informat els representants municipals de l’estat actual i les previsions de futur del mapa de les telecomunicacions a la comarca i, alhora, els alcaldes li han traslladat les seves reivindicacions. En aquest sentit, s’ha posat sobre la taula el fet que la cobertura de telefonia mòbil i d’internet de qualitat és bàsica per tal de garantir el desenvolupament dels pobles de muntanya, tant pel que fa al turisme com a la implantació de noves activitats econòmiques.

Comentarios