Imprimir

Un veí d'Esterri d'Àneu es recorda de l'Ajuntament en el seu testament

Feeliu Sirvent/viurealspirineus | 29 de marzo de 2018

Ramon Villuendas obrint la carta de Josep Beso/CCMA
Ramon Villuendas obrint la carta de Josep Beso/CCMA

Josep Beso va morir l'any 2017 i va deixar una carta perquè fos entregada al Consistori i s'obrís durant el transcurs d'una sessió plenària. L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ha iniciat el tràmits per posar el seu nom a un passeig del municipi.

Un veí d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà, s'ha recordat de l'Ajuntament en el seu testament. Josep Beso Fornales va morir l'11 de desembre de l'any passat a l'edat de 85 anys. L'última voluntat de Josep Beso va ser que s'entregués un sobre a l'Ajuntament i que fos llegit en públic durant el transcurs d'una sessió plenària. L'alcalde del municipi, Ramon Villuendas, ha sigut l'encarregat d'obrir la carta i fer públic el seu contingut. Beso ha deixat la casa que té a Esterri a la seva família però aquesta solament la pot vendre a l'Ajuntament a un preu molt assequible i per destinar-la a equipaments socials o educatius. Aquesta no es la primera mostra cap al Consistori d'aquest veí d'Esterri i per aquest motiu l'Ajuntament ha acordat iniciar els tràmits per donar el nom de Josep Beso a un passeig de la població.

Carta Josep Beso 2

La generositat d'aquest veí amb el poble d'Esterri d'Àneu ja era coneguda donat que va col·laborar finançant una part de les obres del passeig del riu (180.000 euros) i l'any 2013 va fer una donació al Consistori d'una vintena de rellotges antics, mobles i canelobres valorats amb 26.000 euros.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha explicat que en cas de venda de la propietat la família del senyor Beso, l'únic propietari pot ser l'Ajuntament a un preu molt simbòlic, uns 150.000 euros. Villuendas ha dit que es tracta d'una casa unifamiliar a les afores del poble amb un extens jardí i amb pista de tenis entre altres. En cas de ser adquirida per l'Ajuntament solament la pot destinar a equipaments.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-sobira/vei-desterri-daneu-es-recorda-lajuntament-seu-testament/20180329111119011015.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]