Imprimir

La Val d'Aran s'uneix a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

viurealspirineus | 15 de octubre de 2018

La Val d'Aran, un territori diferent/Torisme Val d'Aran
La Val d'Aran, un territori diferent/Torisme Val d'Aran

La Val d'Aran, Castelldefells, Lloret de Mar i Salou són les destinacions turístiques catalanes que formen part de la nova xarxa

La consellera de Turisme d'Aran, Anna Díaz, ha assistit a la reunió convocada per la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, de presentació de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI), a la qual s'han adherit setanta destinacions de les disset comunitats autònomes.
La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents compta amb zones que s'inclouen dins d'un nou model turístic que uneix conceptes com la sostenibilitat, l'accessibilitat, la governança públic-privada, la innovació i la tecnològica per fer front als reptes turístics del present, que permetrà conèixer quines són les fortaleses d'aquestes destinacions, crear sinergies entre elles, i treballar amb un enfocament de cohesió territorial i d'integració de les destinacions utilitzant les noves tecnologies. Aquest projecte s'emmarca dins del Pla Nacional i Integral de Turisme.

Turisme Aran
El projecte, que compta amb la col·laboració de Segittur i de Red.es per a la dotació de fons, es basa en assessorament, recerca de finançament i de solucions, tant tecnològiques com d'estratègia.
Per a la consellera de Turisme d'Aran, Anna Díaz, entrar a formar part d'aquesta nova xarxa significa poder accedir a totes les dades d'ocupació turística que fa servir el ministeri de Turisme d'Espanya, que permetrà a Torisme Val d'Aran afinar les estratègies per millorar l'oferta turística de la Val d'Aran i oferir als socis de Foment Torisme Val d'Aran dades completes pel que fa a ocupació turística, així com posar en valor i donar visibilitat als esforços públics i privats del sector turístic com a motor econòmic de la Val d'Aran. Anna Díaz, ha recordat que la Val d’Aran ja fa 3 anys que en col·laboració amb Segittur participa al programa pilot de destinacions turístiques intel·ligents de muntanya.
Anna Díaz ha manifestat que amb l'adhesió a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, "la Val d'Aran continua avançant cap a un nou model de desenvolupament turístic basat en els principis de la sostenibilitat, la diversitat cultural i la responsabilitat social, el que contribueix a que l'Aran sigui una destinació turística basada en el respecte i la promoció del seu ric patrimoni i de la seva cultura, juntament amb el medi ambient i la responsabilitat".
La ministra Reyes Maroto, ha destacat que la Xarxa és una aposta per a un element clau de l'estratègia de Destinacions Turístiques Intel·ligents per donar suport a la conversió de les destinacions, afavorir la cohesió, l'intercanvi de bones pràctiques i l'aprofitament de sinergies entre els destinacions i el sector.
Cal recordar que la Val d'Aran compta amb la certificació Biosphere, Smart Destination, i el segell de destinació de turisme familiar i treballa en el reconeixement de paisatge cultural agropastoral per part de la Unesco, dins el projecte de la candidatura de la Val d'Aran com a Patrimoni de la Humanitat.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/val-daran/val-daran-suneix-xarxa-destinacions-turistiques-intel-ligents/20181015095850012523.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]