Imprimir

Els pobles abandonats de Cerdanya

viurealspirineus | 08 de febrero de 2020

Sara Aliaga a l'Arxiu Comarcal de cerdanya/Emili Gimenez
Sara Aliaga a l'Arxiu Comarcal de cerdanya/Emili Gimenez
L'arqueòloga Sara Aliaga ho ha explicat aquest divendres a l'Arxiu Comarcal al Cicle 'Explica'm una història'. 

Al llarg de la història la Cerdanya ha tingut molts més nuclis habitats dels que avui coneixem. Alguns eren parròquies amb tots els ets i uts, d’altres petits nuclis habitats. Al llarg dels anys l’Oriol Mercadal i la Sara Aliaga han recopilat les evidències dels pobles desapareguts localitzades a la documentació i han intentat localitzar-los sobre el terreny.

Els pobles abandonats de Cerdanya

(Foto: Emili Gimenez)

Sara Aliaga, Arqueòloga i tècnica de patrimoni del Consell Comarcal de Cerdanya, ha presentat aquest divendres, a l'Arxiu Comarcal, una sistematització dels pobles abandonats de la Cerdanya basada en les evidències arqueològiques que en resten, l’estat de conservació i el seu possible moment d’abandonament. Aliaga ha mostrat casos com els de Canals o Ferreres habitats fins al segle XX, els de Pallarols o Vima en què la població ha desaparegut però n’ha restat un mas i el topònim fossilitzat o casos com els d’Ovella, Saltèguet o Vila-Vedra on no se sap amb precisió quan van desaparèixer.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/cerdanya/els-pobles-abandonats-cerdanya/20200208170150017442.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]