Història

Puigcerdà commemora el 151è aniversari del 10 d'abril amb la tradicional ofrena floral als herois de la Vila

L'acte serveix per retre homenatge a tots aquells soldats i veïns que l’any 1873 van defensar la Vila del setge dels carlins i van lluitar tossudament per la llibertat.
comme1
photo_camera Aquest dijous es va commemorar el 151è aniversari del 10 d'abril de 1873.

Aquesta setmana s'ha commemorat el 151è aniversari del 10 d'abril de 1873, data en què soldats i vilatans, lluitant colze a colze, van aconseguir resistir el feroç setge de l'exèrcit carlí.

Tot i que els enemics, liderats per Francesc Savalls, comptaven amb 1200 homes a les seves files i estaven disposats a fer claudicar els veïns de Puigcerdà, els puigcerdanesos no es van deixar tòrcer en la seva tossuda voluntat de mantenir-se lleials als nous aires de llibertat que arribaven des d’Europa.

Tot i que els enemics, liderats per Francesc Savalls, comptaven amb 1200 homes a les seves files i estaven disposats a fer claudicar els veïns de Puigcerdà, els puigcerdanesos no es van deixar tòrcer en la seva tossuda voluntat de mantenir-se lleials als nous aires de llibertat que arribaven des d’Europa

El caràcter d’un poble es forja, a través del temps, amb les adversitats. I Puigcerdà va erigir-se victoriosa d’aquell setge. És per aquest motiu que avui hem celebrat i també hem ret homenatge a totes aquelles persones que van perdre la vida per defensar la llibertat.

A més, hem tingut el plaer de poder xerrar i aprendre de la Maria Lluch, besneta de n'Esteve Ginesta, un dels valents soldats que va lluitar de forma heroica per Puigcerdà.

L'acte, que també ha comptat amb la presència de l'Institut d'Estudis Ceretans, l'Associació Cultural Amics de Cerdanya i una cinquantena de veïns i veïnes, ha conclós amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa.