21.11.2018 |
Viure als Pirineus

Ambient més hivernal i noves nevades!

Com ja és habitual últimament, amb l’arribada del cap de setmana tornar a visitar-nos un canvi de temps.

Mapa de la neu al Pirineu
Mapa de la neu al Pirineu
Ambient més hivernal i noves nevades!

No serà gaire important, però la bonansa primaveral dels últims dies finalitza amb l’arribada aquesta tarda d’un front, que portarà precipitacions força generals, i demà amb l’entrada del nord, la neu serà la protagonista al vessant nord del Pirineu durant tot el cap de setmana, amb domini de les clarianes a la resta de la serralada.

Divendres 31: Matí força cobert a tot el Pirineu i Prepirineu, però sense precipitacions. Durant la tarda la nuvolositat es farà més compacta, i durant la tarda i nit arribaran pluges i fins i tot alguna tempesta, força extenses. Els registres de precipitació voltaran entre el 10 i 20mm a la Ribagorça, Pallars, Alt Urgell i Solsonès, i entre els 5 i 15mm a la resta de comarques. La cota de neu estarà situada al principi cap als 2000m, baixant a la nit a 1700m.

Dissabte 1: Restes de precipitacions durant la matinada, amb una cota de neu que anirà baixant als 1300m. Durant el matí s’obriran clarianes al Prepirineu; sud dels Pallars, de l’Alt Urgell, Solsonès, Berguedà i Ripollès, mentre que a la Vall d’Aran, nord de la Ribagorça, dels Pallars, Andorra, extrem nord de l’Alt Urgell i Cerdanya, i Capcir, el cel es mantindrà cobert, i amb nevades tota la jornada per sobre dels 1300m. Vent fort de tramuntana, i ambient més fred.

Diumenge 2: Dia molt cobert al vessant nord, amb nevades entre febles i moderades a les zones citades dissabte. Esporàdicament en forma de rufa o ruixat, poden arribar a altres sectors del Pirineu. Domini de les clarianes al Prepirineu. Vent del nord amb ambient fred.

* informació facilitada per meteopirineuscatalans

Comentarios