Nits gèlides a les valls, esperant un nou canvi de temps!

El més destacat el temps dels dies vinents serà les temperatures molt i molt baixes que tindrem sobretot a les parts més baixes de les valls del Pirineu i Prepirineu català.

Després de l’entrada freda dels últims dies amb molt de fred, nevades i ventades, ara el protagonista serà l’anticicló, que es traduirà amb cel bàsicament assolellat, absència de precipitacions, una recuperació de temperatures en alçada, però temperatures molt i molt baixes, com fa anys, a les zones més baixes i enclotades.

Gel-i-fred-meteopirineus-catalans-768x512
photo_camera Gel i fred a les valls del Pirineu. Foto: MeteoPirineus Catalans

Aquesta vegada l’anticicló no durarà gaire i la segona meitat de la setmana vindrà marcada per una nova entrada d’aire polar, què portarà novament una baixada de les temperatures generalitzada (no tan acusada amb aquesta darrera) i novament el retorn de les nevades.

Mapa-neu-pont-immaculada-2017

Dilluns 4: Tindrem una jornada dominada pel sol, alguns núvols prims i poques coses més ha comentar de l’estat del cel. Com hem comentat el més destacable les temperatures, gèlides gairebé tot el dia a les valls i fondes de la serralada, especialment les nocturnes que podran baixar dels -10ºC en força indrets. El vent ja encalmarà per complet.

Dimarts 5: continuarà el temps estable i anticiclònic, amb temperatures que novament seran molt i molt baixes a les valls especialment les nocturnes i temperatures diurnes més altes en zones més enlairades (forta inversió tèrmica).

Tendència pels pròxims dies: com hem comentat dimecres continuarà sent un dia estable, a l’espera ja a les últimes hores de dijous, de l’arribada d’un nou front del nord, que portarà durant el divendres i dissabte, una nova entrada freda, amb una nova reactivació de les nevades que ja veurem com seran intenses i extenses. El que sí que sembla que podem afirmar, és que la tendència d’aquest mes de desembre serà força més moguda que la viscuda durant els últims mesos!

Més a El Temps