Un hivern que no vol marxar

L'hivern no vol desaparèixer i la neu deixa estampes de postal al Pirineu i complicacions en algunes vies de comunicació. Els rius baixen força plens i la Torrassa segueix desembassant aigua

foto_3336318
photo_camera La neu, aquesta tarda, al peatge del Túnel del Cadí.

L'hivern es resisteix a marxar i la neu no cessa a cotes altes del Pirineu. En localitats com Espot (Pallars Sobirà), Puigcerdà (Cerdanya) o Vielha (Val d'Aran) s'han despertat blanques i les imatges de postal s'han repetit arreu. Les màquines llevaneu, que ja pensaven haver finalitzat la temporada, han hagut de tornar a sortir i netejar algunes vies on s'hi ha acumulat la neu.

El port de la Bonaigua (C-28) està tancat per risc d'allaus i al port del Cantó (N-260) està restringit el pas de camions de 3a categoria. A l'Alt Urgell hi ha tres vies locals per on s'ha de circular amb cadenes. Aquesta neu a les parts baixes és pluja i el cabal dels rius baixa força ple. Alguns pantans com el de la Torrassa (Pallars Sobirà) segueix desembassant aigua amb una comporta de les cinc oberta. Espot entre els dies 10 i 11 d'abril porta acumulats 53,9 litres. Entre el dia 6 i el 9 d'aquest mes ja va registrar 111,7 litres.

Al port de la Bonaigua s'han registrat 51,7 litres entre el dia 10 i 11 i ja portava acumulats 97,5 litres entre els dies 6 i 9 d'abril. Pràcticament tota aquesta pluja és en forma de neu i per tant el desglaç encara no ha començat.

Més a El Temps