Llarg pont amb un inici estable, i un final més mogut!

Pont de la puríssima llarg, marcat per dues meitats ben diferenciades pel que fa al temps!

Mapa-nevada-pursíssima-Pirineu-2017-MeteoPirineus-Catalans
photo_camera Mapa de la nevada durant la Puríssima al Pirineu. Foto: MeteoPirineus Catalans

Dimecres i dijous estables, amb domini del sol, absència del vent i temperatures molt fredes a les valls, especialment les nocturnes, però més bonansa durant les hores centrals del dia. Però… A partir de divendres ens arriba un nou front de nord, sembla que moderadament actiu, que farà nevar a la majoria del Pirineu i Prepirineu, però com ja va sent habitual, ho farà especialment al vessant nord i molt més discretament a la resta (fins i tot molt poc en zones del Prepirineu). Dissabte una mica de treva força general, esperant un possible front, aquest molt més actiu, que ens arribaria durant les últimes hores de diumenge, amb precipitacions que serien abundants a tot el Pirineu i Prepirineu, amb nevades que continuarien persistents, generals i generoses durant l’inici de la setmana vinent! Ho detallem:

Dimecres 6: Dia estable, dominat per l’anticicló, que es traduirà en sol, ambient molt fred nocturn, especialment a les valls, absència de vent i temperatura agradable al migdia.

Dijous 7: Gran part de la jornada el temps vindrà marcat per una situació calcada a la de dimecres, amb sol, tot i que ja a partir del migdia començaran a arribar els primers núvols, especialment al vessant nord del Pirineu, i en aquest sector ja podrà començar a ploure o nevar a últimes hores. Cota de neu alta, 1800m.

Fiabilitat més baixa, consultar la previsió de dijous al vespre!

Divendres 8: Precipitacions moderades tota la jornada al vessant nord del Pirineu, febles a la resta del Pirineu i alguns ruixats matiners al Prepirineu, amb poques pluja i/o neu. La temperatura baixarà al llarg del dia, així com la cota que acabarà entorn dels 800m. El vent de mestral es reforçarà notablement.

Dissabte 9: Clarianes a gran part del Pirineu, amb risc baix de precipitacions, tret del vessant nord, on el dia continuarà cobert i amb nevades febles i intermitents, que a estones podrà arribar en zones pròximes del vessant sud. Domini del sol al Prepirineu. Vent fort de mestral. Ambient molt més fred i cota de neu 500m.

Diumenge 10: Començarà el dia amb força clarianes, però ràpidament el cel s’anirà cobrint amb l’arribada d’un front que ja al migdia podrà deixar ruixats a molts indrets. A la tarda es mantindran aquests ruixats intermitents, que ja de cara a la nit aniran fent-se més extensos i intensos. La cota de neu anirà pujant cap als 1400m. Dilluns i dimarts amb els mapes actuals, tindrem una nevada general i abundant a tot el Pirineu i Prepirineu!

Resumint, llarg pont marcat per les clarianes a bona part del Pirineu i Prepirineu, amb algunes estones de precipitació divendres i durant la segona meitat del dia de diumenge. Al vessant nord (Vall d’Aran, nord del Pallars Sobirà, nord Andorra, Capcir, etc.), sol dimecres i fins dijous migdia, quan començaran les nevades que podran persistir bona part de divendres, dissabte i diumenge.

Bon pont i a gaudir (amb respecte!) del nostre Pirineu!

Albert de Gràcia

Més a El Temps