Protecció Civil suspèn tot el transport escolar per dimecres i Trànsit restringeix la circulació dels camions

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha anunciat que es suspèn tot el transport escolar de demà dimecres i preveu que moltes escoles no tinguin activitat normalitzada per la nevada generalitzada que es preveu en les pròximes hores. D'altra banda, Trànsit ha restringut la circulació dels camions a les carreteres a partir de les quatre de la tarda, en una mesura excepcional que s'ha pres per primera vegada a la història 

neu
photo_camera Una de les moltes nevades viscudes enguany. Foto: Arxiu

Davant d'aquesta situació, ha demanat els ciutadans que no substitueixen aquesta suspensió del transport escolar pel vehicle privat. Delort també ha fet una crida a no agafar el cotxe per anar als centres de salut i ha explicat que el Departament de Salut facilitarà la reprogramació de visites mèdiques. El director general de protecció Civil recomana que tothom que pugui treballi des de casa i s'evitin així desplaçaments. I és que, segons les previsions, no només quedaran afectades les carreteres sinó també el transport públic en superfície, tant d'autobusos com d'algunes línies de tren. 

Trànsit restringeix la circulació dels camions a les carreteres a partir de les 16h

El Servei Català de Trànsit (SCT) restringirà la circulació de vehicles de més de 7,5 tones a les carreteres a partir de les 16h de la tarda per l’episodi de neu, que es preveu que afecti tot Catalunya. És la primera vegada que la Generalitat pren aquesta mesura, que s’aixecarà en funció de les previsions i la situació a les carreteres. Així ho ha anunciat la directora del SCT, Eugenia Doménech, en una roda de premsa posterior a la reunió del dispositiu de seguiment de l’episodi de fred i neu al Departament d’Interior, que també ha garantit que “no allargaran la restricció” més enllà del necessari. L'objectiu de la mesura és evitar situacions com les d’aquest dilluns a la nit a l’Eix Transversal, quan un camió ha quedat creuat i ha obligat a un grup de persones a fer nit a la carretera. A partir de les 14h, s’ha convocat un consell assessor.

Més a El Temps