27.09.2022 |
Viure als Pirineus

ESQUÍ NÒRDIC

Territori i Tot Nòrdic renoven el conveni per a modernitzar les estacions d'esquí de fons

Ferrocarrils de la Generalitat destina 300.000 euros a la millora i renovació d’infraestructures de les set estacions pirinenques d’esquí nòrdic de titularitat municipal.

Estació guils Fontanera
Estació guils Fontanera /guils.com
Territori i Tot Nòrdic renoven el conveni per a modernitzar les estacions d'esquí de fons

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic (Tot Nòrdic) han renovat el conveni de col·laboració per a la protecció de la pràctica d'aquest esport i la dinamització de les activitats de muntanya en aquestes estacions. D'aquesta manera, es vol garantir la continuïtat d'aquestes pistes, que són vitals per a la fixació de la població i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions. 

El conveni, que comporta una inversió de 300.000 euros, és la continuació del que ja es va signar l'any passat i té per objectiu la millora d'infraestructures bàsiques, l'adquisició d'equipaments i maquinària i la millora de l'eficiència energètica o el tractament d'aigües. Aquest conveni s'emmarca dins el conjunt d'accions previstes al Grup de Treball de les estacions d'esquí nòrdic, creat en el marc de la Taula estratègica de les estacions de muntanya, amb l'objectiu d'analitzar la situació i els reptes de futur d'aquestes estacions municipals en el context de les actuals polítiques de muntanya i suport a les estacions. 

La Taula estratègica de les estacions de muntanya és presidida pel Conseller Damià Calvet i també en forma l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). La Taula és el marc de col·laboració estable entre els actors públics i privats implicats en el funcionament, manteniment i desenvolupament de les estacions de muntanya, principal motor econòmic a les comarques de l’Alt Pirineu.

El conveni signat entre FGC i Tot Nòrdic afecta les estacions de Guils Fontanera (Guils de Cerdanya), Lles de Cerdanya (Lles de Cerdanya), Aransa (Entitat Municipal Descentralitzada Aransa - municipi de Lles de Cerdanya), Sant Joan de l’Erm (Entitat Municipal Descentralitzada Vall de Castellbò- municipi de Montferrer i Castellbò), Tuixent-La Vansa (Josa - Tuixent i La Vansa - Fòrnols), Virós Vallferrera (Alins) i Tavascan (Lladorre).

 

IDAPA logo

Territori i Tot Nòrdic renoven el conveni per a modernitzar les estacions d'esquí de fons
Comentarios