TECNOLOGIA

Neix l’Àrea 5G Alt Pirineu per millorar el benestar ciutadà i la competitivitat de les empreses

Aquest projecte tecnològic d’abast territorial permetrà cooperar i transferir coneixement en àmbits claus pel Pirineu i sobretot, en la qualitat de vida de les persones

Àrea 5G Alt Pirineu 3
photo_camera Presentació a Organyà del projecte tecnològic Àrea 5G Alt Pirineu

Aquest projecte tecnològic d’abast territorial permetrà cooperar i transferir coneixement en àmbits claus pel Pirineu i sobretot, en la qualitat de vida de les persones.

A través de la realització de sessions de disseminació, workshops i projectes pilot, es donarà  a conèixer a les empreses com la 5G pot ajudar a transformar la seva gestió i el seu model de negoci per ser més eficients i generar nous ingressos. A més, disposar d’aquesta Àrea 5G facilita que l’Alt Pirineu pugui ser un espai de proves per a futurs projectes d’innovació. De fet, es pretén també fer monitoratge de les oportunitats de finançament competitiu relacionades amb els reptes i capacitats dels territoris i entitats de les diferents Àrees.

Àrea 5G Alt Pirineu 4
Presentació a Organyà del projecte tecnològic Àrea 5G Alt Pirineu / govern.cat
 

Pere Porta, director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) ha recordat la importància d’aquest projecte tecnològic d’abast territorial, que permetrà a les comarques de l’Alt Pirineu disposar d’una connectivitat de 5G com la resta de Catalunya. “La 5G permetrà poder cooperar i transferir coneixement en àmbits claus pel Pirineu com l’agricultura i la ramaderia, o la cultura, el turisme i l’esport, i ha de permetre incidir positivament en la competitivitat de les empreses i sobretot, en la qualitat de vida de les persones”. 

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha explicat que ja fa temps que l’Ajuntament treballa per fer realitat un Hub tecnològic a la ciutat. Viaplana ha afirmat que “per combatre el despoblament, però sobretot, retenir i atraure el talent, cal aportar eines que permetin a les empreses del nostre territori ser competitives i això passa, entre altres, per tenir,  una bona connectivitat”. 

Les iniciatives que es promoguin gràcies a aquest projecte tindran un impacte socioeconòmic molt important per a la gent de l’Alt Pirineu i el Solsonès. A més,  permetrà identificar les aplicacions de la 5G que contribuiran a la competitivitat del teixit empresarial del territori, involucrant directament els seus agents i ajudant-los a detectar els beneficis d’aquesta tecnologia.

En la fase inicial de l’Àrea es preveu disposar d’un espai de cobertura indoor 5G NSA a la seu del CETAP (Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu), al Centre Cultural de les Monges de la Seu d’Urgell.

IDAPA logo

Més a SOM Pirineu