SOM PIRINEU

L'IDAPA tindrà un pressupost de 2,5 milions d’euros per al 2022

El consell rector de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) ha fet balanç del pla de treball per enguany, que inclou 7 programes i 22 accions específiques de polítiques de muntanya. 

Consell Rector de l'IDAPA celebrat a Organyà
photo_camera Consell Rector de l'IDAPA celebrat a Organyà /govern.cat

El consell rector de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) ha fet balanç del pla de treball per enguany, que inclou 7 programes i 22 accions específiques de polítiques de muntanya. 

En el marc del plenari del Consell Rector de l'IDAPA, celebrat el 24 de novembre a Organyà, el vicepresident Jordi Puigneró, ha refermat el compromís del Govern amb les polítiques de muntanya i ha anunciat l'elaboració d'un Pla estratègic del Pirineu i d'una nova Llei de Muntanya.

El director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, ha destacat un seguit de programes que s’implementaran en el proper exercici pressupostari i que implicaran un increment dels ajuts per a la millora i manteniment de la xarxa viària rural i la neteja de vies de comunicació afectades per les nevades, una nova línia de finançament per a l’elaboració d’inventaris i ordenances municipals de camins i per al manteniment dels senders i les actuacions de coordinació i suport al sector de les estacions de muntanya i d’esquí.

El consell rector de l'IDAPA ha fet balanç del Pla de Treball, que inclou 7 programes i 22 accions específiques de polítiques de muntanya. Entre elles destaquen: 

  • La dinamització de l’Àrea 5G de l’Alt Pirineu

  • La línia d’ajuts per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural adreçada als ens locals i entitat sense afany de lucre.

  • La coordinació de la secretaria tècnica de la Taula de Camins de l'Alt Pirineu i Aran, amb accions d’ajut al manteniment, senyalització i promoció de la xarxa de camins no rodats i l’impuls dels Festivals de Senderisme dels Pirineus

  • El suport a programes d’emprenedoria com l’Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran i Programa Arrela't d’emprenedoria jove

  • La promoció de la Marca Pirineus

  • La coordinació del grup de treball de Producte local impulsant accions com l’observatori de producte agroalimentari local i de suport a la promoció.

  • La coordinació del grup de treball de Patrimoni Cultural, amb accions d’impuls de la xarxa de museus i equipaments, o el suport a projectes col·laboratiu impulsats per Llibre del Pirineu, la Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus, l’Escola Folk del Pirineu, Institut Crusafont de Paleontologia o el Museu de Camins.

IDAPA logo
 

Més a SOM Pirineu