L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), conjuntament amb representants empresarials, associacions i entitats públiques de les 5 comarques i l’Aran, han constituït un grup de treball per donar suport i seguir impulsant el sector agroalimentari als territoris de muntanya.
Durant el 2020 es va consensuar un pla de treball, per a desenvolupar en els anys vinents, que vol donar resposta a les principals demandes i necessitats del sector agroalimentari. D’aquest procés de treball en va sorgir la necessitat de recollir i comptar amb un millor coneixement de l’evolució i impacte del sector en termes de desenvolupament local.
La producció agroalimentària és una peça primordial de l'economia de l'Alt Pirineu i Aran
D’aquesta manera, l’Observatori del Sector Agroalimentari a l’Alt Pirineu i Aran respon a la voluntat de generar i aglutinar coneixement qualitatiu de sector de producció i transformació agroalimentària.
El grup de treball considera que la producció agroalimentària és una peça primordial de l’economia de l’Alt Pirineu i Aran, que defineix una identitat vinculada a la pagesia de muntanya i aporta un valor afegit necessari a l’activitat ramadera i agrícola.
En aquest sentit, l’Observatori vol contribuir a reforçar aquesta estratègia de suport al sector facilitant l’accés a dades i indicadors a tècnics, càrrecs electes, empreses, professionals i qualsevol persona interessada per entendre com evoluciona i quin impacte tenen les iniciatives productives i d’elaboració en les dinàmiques territorials.
L’IDAPA, que lidera aquest projecte dins del grup de treball, ha pres el compromís d’actualitzar les dades anualment i d’afegir nova informació a mesura que es vagin recopilant-ne de noves.
Podeu consultar-lo a: https://sompirineu.cat/observatori-agroalimentacio/