27.10.2021 |
Viure als Pirineus

AGROALIMENTACIÓ

L'IDAPA impulsa un grup de treball de productors i entitats del Pirineu

La producció agroalimentària és una peça clau de l’economia de l’Alt Pirineu i Aran i una de les que millor defineix la seva identitat vinculada a la pagesia de muntanya.
IDAPA producte local 1 (1)
Mercat agroalimentari al Pirineu
L'IDAPA impulsa un grup de treball de productors i entitats del Pirineu

Productors agroalimentaris, administració i entitats de l’Alt Pirineu i Aran han sumat esforços per a fer front a les conseqüències econòmiques que l’emergència sanitària de la Covid-19 està provocant ja en el sector. Així, han constituït el Grup de treball de Producte Local de l’Alt Pirineu i Aran, un fòrum permanent on dissenyar l’estratègia comuna per incentivar el consum en aquest context.

Les iniciatives productives aporten valor afegit a l’activitat ramadera i agrícola i permeten el manteniment de l’equilibri ambiental i el reforçament de la cultura gastronòmica pròpia.

El grup, que s’ha creat gràcies a l’impuls i participació de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i altres entitats locals, neix com a resposta a la necessitat de buscar nous canals de comercialització per arribar al consumidor final. Les iniciatives productives aporten valor afegit a l’activitat ramadera i agrícola i permeten el manteniment de l’equilibri ambiental i el reforçament de la cultura gastronòmica pròpia. 

Moltes d’aquestes produccions es troben ubicades en els pobles més petits de les nostres valls

Iniciatives en marxa

Els productors locals han posat en marxa ja un conjunt d’iniciatives en aquesta línia, apostant pel consum responsable, compromès i de proximitat:

Menja’t l’Alt Urgell: L’Associació de productors i artesans de l’Alt Urgell, que ja compta amb tres anys de vida.

Al teu gust. Aliments del Pallars: El programa de suport al sector agroalimentari del Pallars Jussà, promogut per l’Ajuntament de Tremp.

Xarxa Agroalimentària de Cerdanya: Els productors de l’Associació Agroalimentària Cerdanya s’han organitzat per donar la possibilitat als consumidors de fer comandes dels diferents productes locals. 

Del Parc al Plat: Campanya que promou el consum de productes del Parc, impulsada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, les empreses productores i artesanes i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

En el cas de l'Alta Ribagorça i a la Val d'Aran, el web del Consell Comarcal i Conselh Generau, respectivament, informa dels productors que fan venda directa al consumidor final.

Tota la informació sobre producte local dels diferents territoris està publicada a www.sompirineu.cat

IDAPA logo 

L'IDAPA impulsa un grup de treball de productors i entitats del Pirineu
Comentarios