16.10.2021 |
Viure als Pirineus

LLIBRES

L'IDAPA i l'Associació Llibre del Pirineu distribueixen expositors per a llibres del territori

Aquesta iniciativa respon a la voluntat de totes dues entitats de sumar esforços per donar visibilitat a la creació literària i a la producció editorial al conjunt de l’Alt Pirineu i Aran.

Llibre del Pirineu
Pere Porta (IDAPA) i Isidre Domenjó (Associació Llibre del Pirineu/IDAPA
L'IDAPA i l'Associació Llibre del Pirineu distribueixen expositors per a llibres del territori

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Associació Llibre del Pirineu han iniciat la distribució d’expositors per a llibres de temàtica pirinenca a les llibreries i altres punts de venda del territori. Inicialment s’estan distribuint 25 expositors, fabricats en cartró, un material reciclable, lleuger i alhora resistent, amb una capacitat d’entre 8 i 10 títols, segons els formats.

En la part superior hi apareix el text: “Llibre del Pirineu. Lectures de proximitat”. Està indicat per posar-lo damunt de taula o taulell i a l’aparador. S’ha optat per un expositor de petit format per tal que no afecti el normal funcionament de les llibreries pirinenques, ja que la majoria són de dimensions reduïdes. Els expositors no tenen cap cost per als llibreters.

La distribució dels expositors coincideix amb la reobertura de llibreries, en el marc de la desescalada per fases. S’ha volgut començar ja ara per tal d’ajudar a la revitalització del món del llibre just des de l’inici de la represa de l’activitat en aquest sector

“Institucions, entitats, escriptors, editors i llibreters pirinencs ens hem compromès a treballar plegats pel món del llibre en uns moments en què tots ens necessitem els uns als altres”, segons ha comentat el president de l’Associació Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó. En el mateix sentit, el director de l’IDAPA, Pere Porta, ha manifestat que “cal sumar esforços de cara a enfortir la creació i l’edició literària del territori, en tant que representa un actiu de dinamització cultural i econòmica de la societat de muntanya.

Aquesta iniciativa dona continuïtat a la col·laboració que l’IDAPA i Llibre del Pirineu mantenen des de fa anys i que s’ampliarà els pròxims mesos amb altres accions que se sumaran a la campanya per un llibre pirinenc cada vegada més present al territori i, per extensió, a tot el domini lingüístic del català i l’occità.

L'IDAPA i l'Associació Llibre del Pirineu distribueixen expositors per a llibres del territori
Comentarios