SENDERISME

La cinquena edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus ofereix 8 esdeveniments i més de 80 activitats

Aquests esdeveniments ajuden a promocionar el territori pirinenc des de múltiples punts de vista
Mapa Festivals de Senderisme
photo_camera Mapa Festivals de Senderisme 2020/IDAPA
Endinsar-nos en la muntanya seguint el ritme pausat de les nostres passes. Això és el que ofereixen els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la 5a edició. Aquest 2020 són 8 territoris pirinencs els que organitzen aquest tipus d’esdeveniments després d'haver de canviar les dates previstes inicialment degut a la covid19. Per altra banda, tres dels festivals han hagut de cancel·lar-se.

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats. Són una oportunitat excel·lent per gaudir dels serveis de guies locals que ens aniran descobrint la cara més real, autèntica i sovint desconeguda de diversos racons dels Pirineus. 

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats

Els 8 festivals tindran lloc de juliol a octubre. El primer començarà el 4 de juliol al Berguedà (Festival Camina Berguedà) i el seguirà, el 30 de juliol, el Pallars Jussà (Festival de Senderisme Vall Fosca Pirineus). El 24 d'agost a la Val d'Aran (Val d'Aran Walking Festival); el 25 de setembre a l'Alt Empordà (Alt Empordà Sea Walking); el 2 d'octubre al Pallars Jussà (Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà); el 2 d'octubre a la Garrotxa (Garrotxa Volcanic Walking); el 10 d'octubre a l'Alta Ribagorça (Vall de Boí Trek Festival); i, el 16 d'octubre al Ripollès (Ripollès Discovery Walking). Els festivals que s'han hagut de cancel·lar són el de la Cerdanya (Cerdanya Happy Walking), el del Pallars Sobirà (Festival de Senderisme Àreu-Pica d'Estats) i el de l'Alt Urgell (Alinyà, muntanya de camins).

Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills i propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. A més de les rutes a peu, les activitats programades també permeten conèixer la cultura i la gastronomia locals: tastets de productes, visites a museus, concerts o tallers són el complement ideal.

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins, és l’organisme públic que coordina els festivals pirinencs.