21.10.2021 |
Viure als Pirineus

POLÍTIQUES DE MUNTANYA

L’IDAPA presenta el seu pla de treball 2020

Aquest pla de treball contempla 34 accions específiques de suport a polítiques de muntanya
2a-firacarcolze-formatges-artesans-del-pirineu-castellnou-de-carcolze-2020
2a Fira Carcolze, formatges artesans del pirineu a Castellnou de Carcolze (Alt Urgell)
L’IDAPA presenta el seu pla de treball 2020

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) ha presentat el seu pla de treball per enguany, que inclou 5 programes, amb 34 accions específiques de suport a polítiques de muntanya, per un import de 710.000 euros. Entre elles, destaquen: 

 • Programa de suport al mon local i als agents del territori: Línia d’ajuts al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural, adreçada a ens locals i associacions, amb la finalitat de consolidar l’economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional.

 • Programa de dinamització territorial per projectar i reforçar el Pirineu: Redacció d’una Estratègia de Pirineu en diferents  àmbits.

 • Programa Estratègia 2020 de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran: Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben enguany a la cinquena edició amb un total de vuit esdeveniments programats, a 10 comarques, que oferiran més de 80 activitats de juliol a octubre, amb la previsió de 3.000 participants.

 • Programa de dinamització cultural de l’Alt Pirineu i Aran: Impuls de l’Associació del Llibre Pirinenc, integrada per un seguit d’escriptors de les comarques pirinenques.

 • Programa de foment i dinamització del sector agroalimentari i ramader: El mes d’abril es va constituir el grup de treball de producte local de l’Alt Pirineu, amb representants dels ens locals, parcs naturals, grups Leader, altres administracions i associacions de producte local del territori. Es va aprovar un pla de treball 2022 per al suport al sector agroalimentari de l’APiA amb 4 eixos de treball:

  • Coneixement i anàlisis del sector: Creació de l’Observatori de producte agroalimentari local de l’APiA

  • Suport a la cadena de valor (distribució conjunta comercialització, instal·lacions)

  • Promoció i comunicació conjuntes

  • Cooperació: treball cooperatiu i generació d’aliances.

També s’inclou el condicionament de l’Escorxador de Sort per tal de condicionar l’espai com a obrador de sala de desfer i manipulació artesanal de carnisseria, per potenciar la producció bovina i ovina del Pallars Sobirà.

logo IDAPA 2

L’IDAPA presenta el seu pla de treball 2020
Comentarios