16.10.2021 |
Viure als Pirineus

LLIBRES

IDAPA dona suport al llibre del Pirineu

En els darrers anys, el Pirineu s’ha vingut reivindicant com a un potent escenari literari.
Setmana llibre 2018d
Pep Espunyes amb Viceç Villatoro, a la Setmana del Llibre en Català 2018
IDAPA dona suport al llibre del Pirineu

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Associació Llibre del Pirineu s’han posat d’acord per sumar esforços de cara a enfortir la divulgació de la creació i l’edició literària del territori. Totes dues entitats coincideixen a valorar el llibre pirinenc com un actiu de la dinamització cultural i econòmica de la societat de muntanya, alhora que és també una eina de divulgació de la història, el patrimoni i la realitat actual de l’Alt Pirineu i Aran més enllà del seu propi marc geogràfic.

En els darrers anys, el Pirineu s’ha vingut reivindicant com a un potent escenari literari.

En els darrers anys, el Pirineu s’ha vingut reivindicant com a un potent escenari literari, tant de la mà dels escriptors i de les escriptores del mateix territori, com per part dels autors i autores del conjunt dels Països Catalans. Paral·lelament, al Pirineu s’ha començat a crear un petit nucli d’empreses editores, encara incipient però amb moltes possibilitats de futur. És per tot plegat que IDAPA i l’Associació Llibre del Pirineu —entitat sense ànim de lucre integrada per escriptors, il·lustradors, editors, llibreters, bibliotecaris, arxivers i impressors— han decidit impulsar diverses accions de promoció del llibre pirinenc.

Al Pirineu s’ha començat a crear un petit nucli d’empreses editores, encara incipient però amb moltes possibilitats de futur

Entre aquestes noves iniciatives cal destacar, d’una banda, la fabricació d’una sèrie d’expositors per a llibres que es distribuiran gratuïtament a les llibreries de l’Alt Pirineu i Aran per tal que hi col·loquin les novetats de llibres del Pirineu que vagin apareixent. Els expositors, fabricats en cartró dur, portaran a la part superior la imatge identificativa de Llibre del Pirineu amb l’eslògan “Lectures de proximitat”. Per altra part, s’adquiriran dues carpes plegables de 3x3 metres, també logotipades, per a la promoció dels llibres del Pirineu en fires i altres esdeveniments culturals i socials. Finalment, està en fase de projecte la programació d’un cicle de presentacions de llibres del Pirineu a Barcelona.

Carrerada 2018

Aquestes accions se sumen a les que ja es venen portant a terme des de fa uns anys, com ara l’edició des catàlegs anuals de llibres del Pirineu, el butlletí digital de periodicitat bimestral L’Antígraf, els comptes a les xarxes socials, el bloc i la participació en el Festival Literari de Das, la Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà i la Setmana del Llibre en Català de Barcelona, a més de la col·laboració amb el Concurs de WhatsApp Relats per a alumnes de 4t de primària i nivells equivalents de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra.

IDAPA logo

IDAPA dona suport al llibre del Pirineu
Comentarios