30.09.2020 |
Viure als Pirineus

FIRES DEL PIRINEU

L’Ovella Xisqueta protagonista de la Fira de Tardor de Sort

La protagonista de la fira és l’Ovella Xisqueta, una raça d’ovella autòctona que s’ubica especialment als Pallars i a l'Alta Ribagorça. En honor d’aquest animal tan extraordinari, aquest diumenge es celebra el 4rt. Concurs Nacional Morfològic i 14a Mostra d'Ovella Xisqueta.

Un ramat d'ovelles xisquetes/elcami.cat
Un ramat d'ovelles xisquetes/elcami.cat
L’Ovella Xisqueta protagonista de la Fira de Tardor de Sort

Sort celebra aquest cap de setmana, dissabte 10 i diumenge 11 de novembre, la Fira de Tardor, amb l'ovella xisqueta com a principal protagonista. La capital del Pallars Sobirà s'omplirà de gom a gom de visitants atrets pels 4rt Concurs Nacional Morfològic i 14a Mostra d’Ovella Xisqueta. La Fira de Tardor de Sort també acull el 9è Concurs de Ratafia del Pallars, la 4a Mostra de Cerveses Artesanes de Proximitat, la Fira de productes KM0, així com exposició de maquinària agrícola i automoció, mercat multisectorial i d’artesania, música en directe, balls tradicionals i activitats per a grans i xics.

Fira de tardor de Sort

La Fira de Tardor de Sort es celebra des de temps immemorial, el seu origen rau en la necessitat de trobada per la compra-venda de bestiar. Amb el pas del temps, aquest aspecte s’ha anat perdent i ha donat pas a una fira multisectorial en la qual el visitant trobarà des de maquinària agrícola i vehicles fins a un mercat artesanal de productes de proximitat. En aquest sentit, l’objectiu principal de la Fira és mostrar els productes i tradicions pallareses i també de sectors productius de la indústria, el comerç i els serveis relacionats amb el municipi de Sort i la comarca del Pallars Sobirà.

Ovella Xisqueta

L'OVELLA XISQUETA, LA PROTAGONISTA

Malgrat això, la protagonista de la fira és l’Ovella Xisqueta, una raça d’ovella autòctona catalana que s’ubica majoritàriament a l'Alt Pirineu, especialment als Pallars i a l'Alta Ribagorça. En honor d’aquest animal tan extraordinari, el diumenge es celebra el 4rt. Concurs d’Ovella Xisqueta a través del qual s’atorgarà el premi a l’explotació que presenti la millor mostra de raça Xisqueta. En el marc d’aquest concurs els ramaders fan una exhibició de costums de pastoreig amb l’esperat Concurs del Ganxo.

PROGRAMA

Programa Fira de Sort

Amb l’esperit de mostrar productes i tradicions pallareses, tindrà lloc el 9è Concurs de Ratafia del Pallars on més d’una cinquantena de mostres artesanes d’aquest licor tant aromàtic es disputaran el premi a la millor ratafia.

L’Àrea KM0 és un circuit que ningú pot perdre’s. És on artesans i artesanes de tota la comarca, així com també comerços, indústries i entitats, exposen els seus productes i serveis, mostrant tota la riquesa i varietat de la qual gaudim al Pallars Sobirà, generant així sinergies entre expositors i visitants i fomentant les relacions comercials dins la zona.

Finalment, en aquesta edició els visitants tornaran a gaudir de la Mostra de Cervesa artesana de proximitat, un espai de tast i degustació amb food trucks amb productes de la zona, amenitzat per actuacions musicals en directe, a la Plaça de major, a càrrec de l’Orquestra Motherfucker (el dissabte a la tarda) i del grup Far Out (el diumenge al migdia). 

L’Ovella Xisqueta protagonista de la Fira de Tardor de Sort
Comentarios