18.08.2019 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

Les municipals a Sort pronostiquen un escenari postelectoral incert

Quatre llistes es presenten a la capital del Sobirà; Fem Municipi, Junts per Sort, PSC i Som Poble

Parc del riuet de Sort/ACN
Parc del riuet de Sort/ACN
Les municipals a Sort pronostiquen un escenari postelectoral incert

Fins al darrer moment no es va fer públic el canvi de formació de l'actual alcalde de Sort, Raimon Monterde, que ha deixat Fem Municipi per anar a una agrupació d'electors amb membres de la CUP. Monterde encapçala la llista de Som Poble i porta de número dos l'actual tinent alcalde, Baldo Farré, cap de llista de la CUP en les anteriors eleccions municipals i primer tinent alcalde de l'Ajuntament. Aquesta legislatura l'Ajuntament de Sort ha estat governat per Fem Municipi (4 regidors) i la CUP (2 regidors). La candidata de Fem Municipi, que aquestes eleccions es presenta en coalició amb ERC, es Maleni Barbero.

FEM MUNICIPI SORT

(Candidatura Fem Municipi de Sort/Marta Lluvich)

Pel que fa a la llista de Junts per Sort l'encapçala l'actual diputada al Parlament, Imma Gallardo, i la del PSC, José Antonio Manrique. Els 4 candidats es disputen al municipi de Sort un total d'11 regidors.

Per governar amb tranquil·litat una formació hauria d'aconseguir 6 regidors que li donarien la majoria absoluta. El que sembla descartat és un pacte entre Fem Municipi i Som Poble ja que la formació republicana es sent traïda per l'actual alcalde i aquest pacte serà pràcticament inviable.

Imma Gallardo
(Imma Gallardo, candidata de Junts per Sort/Marta Lluvich)
Les relacions entre l'equip de govern municipal i Junts per Sort no han estat tampoc fluides aquesta legislatura, fet pel qual es podria descartar un acord postelectoral entre Som poble i Junts per Sort. El que queda per veure és quin paper jugarà el PSC, única formació no independentista que es presenta a l'Ajuntament de Sort.

José Antonio Manrique Sort

(José Antonio Manrique, candidat del PSC a l'ajuntament de Sort/Marta Lluvich)

Obres de legislatura

El mandat va començar amb la redacció d'un pla de sanejament per part de l'equip de Govern (Fem Municipi i la CUP). El consistori va haver de retornar més d'un milió d'euros en concepte de subvencions que provenien d'exercicis anteriors i en concepte d'interessos.

El 17 de juny del 2017 l'Ajuntament de Sort inaugurava la reclamada i esperada piscina municipal, obres que portaven aturades des del 2010. És per això que aquesta inauguració va ser la culminació d'un projecte històric i molt esperat al municipi.
Som poble Sort

(Integrants de la candidatura electoral Som Poble/Marta Lluvich)

Les obres al riu Noguera Pallaresa per adequar-lo amb motiu del Mundial de piragüisme d'estil Lliure 2019 han marcat el final de legislatura a Sort. Pocs dies després de començar les màquines a remoure terra i pedres a la llera del riu, l'entitat ecologista Ipcena, ho denunciava a Agricultura argumentant no haver complert la llei de pesca. Les obres es paralitzaven i al cap de pocs dies es reprenien en haver solucionat totes les traves administratives.

L'obra que s'ha finalitzat durant aquesta legislatura al municipi de Sort i ha situat el petit poble de Saurí al món són les pintures de l'església de Sant Víctor. El reconegut artista Santi Moix pintava les parets de l'església i les emplenava de llum i color. La intervenció ha despertat l'interès de la gent i aquesta primavera han començat les visites guiades.

Aquests quatre anys el Departament de Cultura i l'Ajuntament de Sort han fet un pas important per a la construcció de la nova biblioteca comarcal amb la signatura d'un conveni. L'execució i seguiment de les obres anirà a càrrec de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) i està previst que la primera fase de les obres comenci a juliol del 2019, i finalitzi al desembre. 

D'altra banda, un desacord entre l'Ajuntament i el propietari de la col·lecció de papallones del Museu de Pujalt, va propiciar que el Museu de les Papallones de Catalunya abandonés Pujalt per anar a Ribera de Cardós.

Comentarios