27.09.2020 |
Viure als Pirineus

CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Llavorsí clou el programa cultural 'Danses Vives'

Els alumnes i professors de la ZER Alt Pallars han posat en comú el treball realitzat aquest curs amb el professor de dansa Pep Garcia, de l’esbart Marboleny, en col·laboració amb l'Escola Folk Pirineu

La plaça de Llavorsí va ser l'escenari de la darrera sessió del programa 'Danses Vives'/Pep Garcia-dansaneu.cat
La plaça de Llavorsí va ser l'escenari de la darrera sessió del programa 'Danses Vives'/Pep Garcia-dansaneu.cat
Llavorsí clou el programa cultural 'Danses Vives'

Llavorsí va acollir el divendres dia 7 de juny la cloenda del programa Danses Vives ~ el projecte pedagògic dels departaments de Cultura i d'Educació de la Generalitat. que s'ha implementat per segon any consecutiu al Pallars Sobirà, a recer del festival Dansàneu, amb accions també a Sort i Esterri d'Àneu.

Els alumnes i professors de la ZER Alt Pallars han posat en comú el treball realitzat aquest curs amb el professor de dansa Pep Garcia, de l’esbart Marboleny, Cercle de les Preses (Garrotxa), i amb l'acompanyament musical en directe garantit en col·laboració amb l'Escola Folk Pirineu. Al programa, en el que hi participen alumnes i mestres de primària, té per objectiu la recuperació de les danses tradicionals del territori, amb la intenció de promoure la cohesió social i la posada en valor del patrimoni. Els participants aprenen danses tradicionals pròpies del Pallars com el ball pla o l'esquerrana, entre altres.

Danses populars vives a l'escola

Després de la bona acceptació de la primera edició del programa de danses vives d'arrel tradicional a l'escola, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i el Departament d'Educació, a través del Servei d'Ordenació Curricular d'Ensenyaments de Règim Especial de la DGFPIERE, ha decidit donar continuïtat al programa amb una segona edició per aquest curs 2018-19. De nou les entitats col·laboradores, Esbart Català de Dansaires, Esbart Marboleny, Lo Planter i Esbart Dansaire de Rubí seran les encarregades de formar els mestres participants.

El programa s'està desenvolupant des de l'inici del curs lectiu amb l'objectiu de tenir una presència transversal en els centres de primària. Les entitats han formant als mestres que ho havien sol·licitat. Posteriorment, els mestres en els seus centres educatius han treballat amb els alumnes les danses apreses i durant aquesta primavera es realitzaran les trobades per donar a conèixer l’experiència. Les dates de les trobades que han tingut lloc a l'Alt Pirineu han estat:

  • 28 febrer. Esterri d'Àneu (Esbart Marboleny)
  • 26 abril. Sort (Esbart Marboleny)
  • 7 juny. Llavorsí (Esbart Marboleny).

Llavorsí clou el programa cultural 'Danses Vives'
Comentarios