29.11.2020 |
Viure als Pirineus

FESTES I TRADICIONS

Sort acomiada el carnaval amb la calderada, el ball de la passa i la crema del Requincuà

La gran calderada popular té lloc al Parc del Riuet i es prepara amb els queviures que es recullen el dia abans casa per casa.

Gran calderada popular al Parc del Riuet de Sort/sort.cat
Gran calderada popular al Parc del Riuet de Sort/sort.cat
Sort acomiada el carnaval amb la calderada, el ball de la passa i la crema del Requincuà

La calderada és aquest dimarts el plat fort de l'últim dia del carnaval de Sort. La gran calderada popular té lloc al Parc del Riuet i es prepara amb els queviures que es recullen el dia abans casa per casa perquè tota la gent de Sort puguin gaudir de l'àpat típic de la festa. El Ball de la passa, la crema del Requincuà i el fi de festa de l'enterrament de la sardina, acomiadaran el Carnaval de Sort fins l'any que ve.

El programa del darrer dia de la festa és aquest:

2.00h Repartiment de coca i vi pels carrers del poble a càrrec de l’Alcalde i la Comitiva
14.00h Gran Calderada al Parc del Riuet
Menú: Vianda, Facit de Carnaval i pa de Carnaval
(en cas de pluja, al Pavelló d’Esports)
Col·laboració: 1 €
16.00h Ball de la passa i arribada de carrosses
Sortida del Pavelló d’Esports acompanyats de la XARANGA MAI TOQUEM B i ELS ESMOLETS
19.00h Ball de tarda al Pavelló d’Esports amb l’orquestra MEDITERRÀNIA
21.00h Fi de festa amb l’enterrament de la sardina juntament amb la comitiva i l’Alcalde de Carnaval

Un carnaval molt gastronòmic

S’ha incorporat a la Festa del carnaval importants novetats vinculades a la gastronomia típica pallaresa, amb la participació dels cuiners, carnissers, xarcuters, forners de Sort, mestresses de casai de l’Associació Gastronòmica La Xicoia. També s'ha comptat amb la participació activa de les escoles i el professorat, amb la idea de fer ben viva una tradició molt arrelada i que els alumnes aprenguin a elaborar el típic Mandongo.

Sort acomiada el carnaval amb la calderada, el ball de la passa i la crema del Requincuà
Comentarios