22.06.2018 |
Viure als Pirineus

La Pobla homenatjarà Ceferí Rocafort en el centenari de la seva mort

El proper 10 de juny la Societat Comú de Particulars i l’Ajuntament de la Pobla de Segur inauguraran una exposició en homenatge a Ceferí Rocafort i Samsó conmemorant el centenari de la seva mort

Cartell exposició Ceferí Rocafort
Cartell exposició Ceferí Rocafort
La Pobla homenatjarà Ceferí Rocafort en el centenari de la seva mort

El proper 10 de juny la Societat Comú de Particulars i l’Ajuntament de la Pobla de Segur inauguraran una exposició en homenatge a Ceferí Rocafort i Samsó conmemorant el centenari de la seva mort.  L’acte, que tindrà lloc el dissabte 10 a les 18:00h a la Sala d’Actes del Comú de Particulars, consistirà en un taula rodona al voltant de la figura de Ceferí Rocafort.

L’acte serà el tret de sortida a un seguit d’actes amb els quals el Comú de Particulars i l’Ajuntament retran homenatge a Ceferí Rocafort i que inclouran l’exposició, visites de les escoles a aquesta exposició, una dramatització de textos, la projecció d’un audiovisual sobre el geògraf i la presentació de la seva biografia (a càrrec de Noemi Riudor) i dels facsímils de les seus textos sobre les comarques pirinenques (Pallars-Ribagorça-Vall d’Aran i Urgellet-Baridà) a la Geografia General de Catalunya.

Ceferí Rocafort (2)

Ceferí Rocafort i Samsó (la Pobla de Segur, 1872 – Barcelona, 1917) va ser un geògraf, arqueòleg i historiador poblatà. Va estudiar dret a la Universitat de Barcelona però, enamorat de la muntanya del nostre Pirineu, va decidir entregar-se al l’estudi de la història, tradicions i formes de vida de les comarques pirinenques i de ponent. La seva obra consta de llibres de viatges per les comarques pirinenques i altres territoris i la contribució a grans obres geogràfiques del moment entre les que destaca el seu volum sobre la Província de Lleida a la Geografia General de Catalunya de Francesc Carreras i Candi (1918).

Comentarios