25.01.2021 |
Viure als Pirineus

TURISME RURAL

Casa Roca, l'autenticitat del turisme rural a la vall de Barcedana

Casa Roca s’han dedicat tota la vida a l’agricultura i avui és una casa rural d’agroturisme categoritzada amb 3 espigues

La família Roca és al capdavant de la seva casa de turisme rural
La família Roca és al capdavant de la seva casa de turisme rural
Casa Roca, l'autenticitat del turisme rural a la vall de Barcedana

Casa Roca s’han dedicat tota la vida a l’agricultura i avui és una casa rural d’agroturisme categoritzada amb 3 espigues que compta amb un restaurant rural en el qual s’hi poden degustar els millors productes agroalimentaris artesans de la vall de Barcedana.

Parlem amb la Mònica i ens explica que la família abans es dedicaven exclusivament a la pagesia però, a poc a poc, van anar complementant aquesta activitat amb els serveis d’agroturisme. Casa Roca té l’autenticitat d’un edifici centenari que s’ha conservat de forma rigorosa amb la història i que manté l’equilibri entre la tradició i la modernitat. La casa compta amb una capella del segle XV i, entre altres trets arquitectònics d’interès, conserva un trull i unes piques de pedra del segle XVII.

Casa Roca 2

El producte més sol·licitat de tots els que es poden trobar a Casa Roca és, precisament, el seu oli d’oliva verge extra fet a partir de les oliveres centenàries que hi ha a la vall i premsat en el molí del poble, el Molí Vell de la Vall de Barcedana, al qual cada veí porta la seva producció i se n’endú el seu propi oli de les varietats Negral i Massanell. A més, també elaboren el seu propi vi de taula que sempre acompanya els plats a cada menja.

De Casa Roca a tothom li agrada l’hort i tots els aliments artesans que es deriven d’aquest hort i de les finques que envolten l’establiment. Amb els productes de collita pròpia es fan confitures i melmelades de temporada que fan les excel·lències dels visitants i que no es pot fer una estada al Pirineu sense tastar-les en algun moment o altre. Els àpats que ens ofereixen incorporen tots aquests elements alimentaris originals i de primera qualitat, cuinats a la forma antiga i conservant l’essència de la temporada, del moment en el qual es degusten. 

Oli Roca 2

Les verdures i fruites que es cultiven a Casa Roca són nombroses i abundants: cireres, préssecs, móres, nectarines, platerines, peres, pomes, codonys, figues, carabasses, etc., conformen un ampli ventall de productes que només una vall amb les característiques climatològiques que té la vall de Barcedana pot oferir.

Aquests productes de forma natural i elaborada es poden adquirir directament a l’establiment, un fet que dóna un valor afegit a cada estada a Casa Roca. Això i bona relació i el tracte familiar que rep sempre el client i tot aquell que vol compartir unes estones amb els propietaris de la casa, gent treballadora que s’ha mantingut lligada al territori conservant l’essència d’una vall eminentment agrícola i ramadera però que s’ha obert al turisme sostenible sense perdre l’essència i l’autenticitat d’aquest indret.

Logo Casa Roca 2

Casa Roca, l'autenticitat del turisme rural a la vall de Barcedana
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad