21.10.2019 |
Viure als Pirineus

ESPORT, INTEGRACIÓ I INCLUSIÓ SOCIAL

1.500 esportistes participaran en els Jocs Special Olympics de la Seu d'Urgell i Andorra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat l'onzena edició dels jocs per a persones amb discapacitat intel·lectual, amb la presència de la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

El president de la Generalitat, Quim Torra; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, amb representants dels jocs Special Olympics en la presentació de l'esdeveniment. / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA
El president de la Generalitat, Quim Torra; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, amb representants dels jocs Special Olympics en la presentació de l'esdeveniment. / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA
1.500 esportistes participaran en els Jocs Special Olympics de la Seu d'Urgell i Andorra

La sala Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya a Barcelona ha acollit aquest dimarts al vespre la presentació dels Jocs Special Olympics 2018 Andorra la Vella – La Seu d’Urgell, en un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i que ha comptat amb la presència de la cònsol major, Conxita Marsol, i de l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla.

“Millor és qui ho intenta”, és el lema dels Jocs 2018, donat a conèixer pel president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, que destaca la importància de “creure en un mateix” i que valora les persones que prenen consciència de les pors i les capacitats per poder encarar projectes i superar obstacles. TV3 estrenarà els propers dies un espot emotiu que compta amb la participació del conegut ex-futbolista del FC Barcelona, Carles Puyol.

Una de les novetats més importants dels Jocs Special Olympics 2018 és que serà el primer cop que se celebraran entre dos països. Les dues seus que acolliran l’esdeveniment seran Andorra la Vella i La Seu d’Urgell. La Seu d'Urgell acollirà les competicions de bàsquet, ciclisme, hoquei, tennis, petanca i el programa anomenat 'Young Athletes'. Per la seva banda, Andorra la Vella acollirà 900 esportistes que competiran en 8 de les 14 disciplines esportives: atletisme, futbol sala, natació, gimnàstica, bàdminton, tennis taula, judo i handbol. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha posat l’accent en l’experiència que suposarà per Andorra la Vella acollir uns Jocs que permeten fer visible l’esport inclusiu i acostar-lo a la ciutadania.

Per a l’ocasió, Andorra comptarà amb prop de 500 voluntaris, dels quals cal destacar la participació i implicació d’un llarg centenar de joves estudiants de Formació Professional. La Seu d’Urgell, de la seva banda, acollirà les competicions de les sis disciplines esportives restants: bàsquet, ciclisme, hoquei, tennis, petanca i el programa anomenat Young Athletes. L’alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha subratllat que esport i solidaritat són els elements que expliquen la vocació per acollir els Jocs i el llegat que en deixaran.

Els Jocs Special Olympics són un dels esdeveniments d’àmbit internacional més importants per als esportistes amb discapacitat intel·lectual. Només se celebren un cop cada 4 anys i enguany arriben a l’onzena edició. Aquest octubre hi participaran 1.500 esportistes vinguts d’arreu del món. A banda dels andorrans i la resta de delegacions espanyoles, els Jocs comptaran amb la participació de 13 països més.

Special Olympics 2

La benvinguda a l’acte d’aquest dimarts ha anat a càrrec del secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i ha finalitzat amb el suport institucional del president català, Quim Torra. Durant aquest esdeveniment, que ha comptat amb un nombrós públic representant dels esportistes, organitzadors i voluntaris, la presidenta de la Federació ACELL (Federació Catalana d'Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual), Marina Gómez, ha lloat el paper del voluntariat que, com en cada edició, serà imprescindible per la celebració dels Jocs. En poc temps ha estat possible reunir més de 600 voluntaris, fet que demostra el gran compromís solidari de la societat.

La cloenda s’ha tancat amb els ulls posats al dijous 20 de setembre, dia en què es donarà el tret de sortida al recorregut de la torxa olímpica amb una gran festa a la ciutat de Barcelona. La torxa recorrerà tot el territori català fins arribar el dia 3 d’octubre a la Seu d’Urgell, i el dia 4 a Andorra la Vella, on se celebrarà l’acte d’inauguració dels Jocs Special Olympics 2018.

Per a més informació: www.jocsspecial.cat

Comentarios