CURSES PER MUNTANYA

Albert Escales i Roser Español guanyen la VII Marató de Boumort d'Organyà

La prova del calendari del Cadí Circuit Fer va comptar amb més de 300 participants i un nou rècord d'inscripcions
03boumort04
photo_camera Roser Español a l'arribada a la meta / Josep Maria Roig Travesset

El proppassat dissabte va celebrar-se a Organyà la VII edició de la Marató de Boumort, la prova reina del Cadí Circuit Fer de l’Alt Urgell. Després d’un any de descans va tornar per la porta gran amb un canvi de data i la participació rècord de 307 persones en alguna de les tres modalitats.

La marató circular de 47 km i gairebé 2400 metres de desnivell (la més llarga del circuit) organitzada pel Club Atlètic Santa Fe surt d’Organyà, passant per llocs tan espectaculars com el Pas de Finestres, Prat Montaner, el cim del Boumort, el poble de Senyús o el dolmen de Colomera, va comptar amb la participació de 58 valents i valentes que van haver d’aguantar una bona calorada, tenint en compte que encara som a l’abril, però van poder gaudir d’unes vistes i un ambient espectaculars.

03boumort02

El guanyador van ser l’atleta organyanenc Albert Escales amb un temps de 5 hores i 8 minuts, seguit pel Jordi Gallego i pel Bernat Tarrés i en dones la victòria va ser per la urgellenca Roser Español (6 hores i 29 minuts), seguida de la Mireia Monistrol i l’Anna Feliubadaló.

En la cursa de 23 km i 1230 metres de desnivell van prendre la sortida 90 corredors i van vèncer el Josep Miret i la Gina del Rio mentre que a la d’11 km, van participar-hi, entre corredors i caminadors, 159 persones i va ser guanyada per l’Aroa Berenguel i el Sergi Brau. La pròxima cursa serà la Berén-Sant Quiri el dissabte 27 d’abril.