ESPORT ESCOLAR

La 43a edició del Cros de Primavera de la Seu d’Urgell ja escalfa motors i consolida el seu caràcter inclusiu

La prova atlètica se celebrarà diumenge 5 de maig al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca amb 20 curses escolars i 1 cursa/caminada popular.
IMG_1750
photo_camera Representants de l'Ajuntament de la Seu, del Consell Esportiu de l'Alt Urgell i de Kids&Us durant la presentació del Cros de Primavera / laseu.cat

El pròxim diumenge 5 de maig tindrà lloc al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell el 43è Cros de Primavera, prova atlètica escolar i popular que organitza el Consell Esportiu de l’Alt Urgell (CEAU).

El cros presenta 20 curses escolars i 1 cursa/caminada popular. Les curses escolars, per als nascuts entre els anys 2023 al 2008, són obertes a tots els i les escolars de la comarca de l’Alt Urgell, Principat d’Andorra i la resta de la demarcació de Lleida.

El format del cros no variarà respecte als darrers anys. Es realitzaran curses des de primera hora del matí (10h00) fins al migdia (13h30), començant amb els nens i nenes de Cicle Superior de Primària i Cicle Mitjà. Seguidament, a mig matí es realitzaran les curses Kids&Us (curses d'Educació Infantil d’ I0 a I5), i es finalitzarà amb les curses d'alumnes d’ESO. Tancarà el cros la cursa caminada popular.

IMG_1707
Representants de l'Ajuntament de la Seu, del Consell Esportiu de l'Alt Urgell i de Kids&Us durant la presentació del Cros de Primavera / laseu.cat

Curses inclusives

El president del CEAU, Joan Llobera, ha explicat en la presentació de la 43a edició del Cros de Primavera que tant aquesta prova atlètica com el Consell Esportiu de l’Alt Urgell “continuen apostant per la inclusió, i per això, la Cursa Popular i les curses dels alumnes d’educació secundària no passaran ni per la plaça dels Oms ni pel carrer Capdevila perquè es vol oferir un itinerari adreçat a tots els públics, incloses les persones amb mobilitat reduïda”. El president del CEAU ha agraït la col·laboració de l’empresa urgellenca Peusa, a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i a la recent col·laboració de l’escola d’idiomes Kids&Us La Seu, per impulsar l’esport escolar al territori.

Per la seva part, la regidora d’Esports de l’Ajuntament urgellenc Bàrbara Romeu ha subratllat que “des del Servei d’Esports seguirem donant suport a aquesta activitat esportiva tan arrelada a la ciutat, seguirem treballant de la mà del Consell Esportiu per poder dur-la a terme, i d’aquesta manera els escolars puguin gaudir i participar d’aquesta jornada tan especial que cohesiona a tots els alumnes de la Seu i comarca”.

D’altra banda, la directora del centre d’idiomes Kids&Us de la Seu, d’Urgell, Laura Moliné, ha mostrat la seva satisfacció de poder col·laborar amb el Consell Esportiu de l’Alt Urgell, i en particular en l’organització del Cros de Primavera.

Inscripcions

Les inscripcions per a participar a la cursa popular es realitzaran presencialment durant el mateix matí del cros. El cost de la inscripció és de 5€ i les primeres 250 persones inscrites rebran una samarreta commemorativa de l’esdeveniment.