CANOË-KAYAK

El Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell acollirà una Copa del Món d’Eslàlom i Kayak Cross l’any 2026

La Seu d’Urgell esdevé, novament, la ciutat més petita en població del circuit internacional.
Parc Segre
photo_camera El Parc Olímpic del Segre acollirà una Copa del Món d’Eslàlom i Kayak Cross l’any 2026 / laseu.cat

La Real Federación Española de Piragüismo (RFEP) va presentar a finals de gener, a petició de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, una candidatura per acollir una Copa del Món d’Eslàlom i Kayak Cross l’any 2026. El passat cap de setmana la ICF va celebrar una reunió de la Junta Directiva per atorgar diverses competicions, entre elles una Copa del Món d’Eslàlom i Kayak Cross l’any 2026.

La Federació ha atorgat cinc Copes del Món d’Eslàlom i Kayak Cross per a l’any 2026. A part de la Seu d’Urgell, les altres seus són, Vaires-sur-Marne, a França, el canal que acollirà els Jocs Olímpics de París d’enguany. Augsburg a Alemanya, seu dels Jocs Olímpics de Munich 1972, així com Praga i Ljubljana, les capitals de la República Txeca i Eslovènia respectivament. La Seu d’Urgell esdevé, novament, la ciutat més petita en població del circuit internacional.

Parc del Segre canal aigües tranquil·les (1)
Canal aigües tranquil·les del Parac olímpic del Segre de la Seu d'Urgell / 

La capital alturgellenca continuarà dins del calendari internacional de la Copa del Món ICF un any més, fent valer el llegat dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Les properes cites internacionals que acollirà la ciutat urgellenca són: les Copes del Món del 2024, 2025, 2026 i el Campionat del Món de l’any 2027.

Enguany el Parc Olímpic del Segre acollirà la Final de Copa del Món i això suposa que els punts que atorga per al ranking ICF valdran el doble. La prova serà l’última competició de la temporada i del cicle olímpic.

Aquestes competicions internacionals es poden celebrar al Parc Olímpic del Segre gràcies al suport dels diferents nivells de l’Administració: l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i el Consejo Superior de Deportes, sense oblidar la col·laboració del Club Cadí Canoë-Kayak i de totes les persones voluntàries que fan possible l’organització de competicions.

La RFEP ha aconseguit també l’organització de dues proves més d’altres disciplines. El Campionat del Món de Marató de l’any 2028 que se celebrarà a Banyoles i el Campionat del Món d’Ocean Racing a Vila Joiosa l’any 2026.