25.06.2018 |
Viure als Pirineus

Organyà acull la 21a Fira del Llibre del Pirineu aquest cap de setmana

Durant els dies 1, 2 i 3 de setembre se celebrarà a Organyà la 21a edició de la Fira del Llibre del Pirineu, que acollirà enguany la presentació de de gairebé quaranta llibres.

Cartell de la Fira del Llibre Organyà 2017
Cartell de la Fira del Llibre Organyà 2017
Organyà acull la 21a Fira del Llibre del Pirineu aquest cap de setmana

Els carrers porticats del centre històric d'Organyà tornaran a omplir-se de llibres de muntanya, espectacles literaris, lectures en veu alta, tallers, concursos, taules rodones, conta-contes, jocs infantils, música en viu i altres propostes culturals i lúdiques que conformaran un programa pensat per a un públic molt ampli. Els actes ja començaran divendres al vespre i l'activitat firal comprendrà de dissabte al matí fins diumenge a migdia. El lliurament dels Premis Literaris Homilies d'Organyà i la lectura de les homilies modernes seran el punt àlgid d'aquesta festa del llibre pirinenc a la vila bressol de la llengua catalana.

La Carrerada de Llibres, que tindrà lloc dissabte dia 2 de setembre a les 12 del migdia, neix amb l’objectiu de fer visible el llibre i el plaer de la lectura. Amb aquest motiu, l’organització convida a una gran concentració de lectors i lectores, que, durant vint minuts, llegiran el llibre que desitgin a la vorera de la travessia urbana de la carretera C14 al seu pas per Organyà, de tal manera que els conductors i passatgers dels vehicles que travessin la vila durant aquella estona esdevindran un públic imprevist.

Els actes començaran ja divendres, dia 1 de setembre, a la tarda, amb la presentació dels llibres juvenils Poca broma amb la xocolata i Poca broma amb les vacances, d’Ester Ferran, que anirà seguida d’un tast guiat de xocolata. Després es donarà pas a una doble sessió sobre refugiats al Pirineu, amb la intervenció de l’escriptora Assumpta Montellà, autora de La maternitat d’Elna, i de la directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Montse Macià, que parlarà de Perseguits i salvats. A la nit, una tertúlia sobre els parlars pirinencs reunirà a diversos estudiosos del tema.

Per a dissabte dia 2 s’ha programat una sessió de slam poetry, una proposta en què els joves poetes seran els protagonistes. D’aquesta manera es vol atraure un sector de públic que fins ara es mantenia aliè a la fira. Al llarg de la jornada s’aniran succeint les presentacions de llibres, les animacions de carrer i els espectacles infantils, per cloure el dia amb la lectura de les dues homilies, la literària, que anirà a càrrec del poeta i narrador Vicenç Llorca, i la pròpiament religiosa, que serà pronunciada per l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i el lliurament dels premis literaris Homilies d’Organyà, als quals s’han presentat enguany 159 originals.

Diumenge, la fira estarà oberta fins a les dues de migdia, amb més presentacions de novetats literàries i activitats a l’espai infantil i en altres indrets de la vila.

La Fira del Llibre del Pirineu és organitzada per l’Ajuntament d’Organyà, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Associació Llibre del Pirineu, amb el suport i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

Comentarios