El Museu Hidroelèctric de Capdella promociona la Vall Fosca amb un exitós concurs de microrelats

L’acte de lliurament dels premis es realitzarà el dia 2 de setembre a les 19.30h. al Museu Hidroelèctric de Capdella  

TELEFÈRIC
photo_camera Una imatge del telefèric

La primera edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ja té finalistes que han estat escollits d’entre les 69 propostes que s’han presentat al concurs. El jurat entregarà els premis el proper dissabte a les 19.30 h al Museu Hidroelèctric de Capdella.

La qualitat dels originals ha motivat als organitzadors a entregar no només els premis als tres primers relats guanyadors sinó que també s’entregaran dos accèssits. Els cinc premiats seran presents a l’entrega de premis del dissabte. El jurat el formen els escriptors pallaresos Ferran Rella i Pep Coll. S’atorguen un total de tres premis als guanyadors: el primer, de 500 €, un segon, de 300 € i un tercer de 200 €. Els dos accèssits que s’han decidit lliurar finalment estan dotats amb un lot de productes del Museu Hidroelèctric.

Els cinc finalistes s’han publicat amb pseudònim al web www.vallfosca.cat:
Vicenç. Estel Mir
Nens al poble. Ferit de Lletra
In memoriam. Teixidor
Dues mirades. Montse Peguera
Un fotògraf imprudent. Roïgó

concurs

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca “Vall Fosca”, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on s’hi poden visitar més de 30 estanys.

El termini de presentació d’originals, que havien de tenir com a escenari principal La Vall Fosca, va culminar el 28 de juliol i segons explica l’alcalde de La Torre de Capdella, Josep Dalmau: “La nostra idea és editar una publicació quan tinguem uns quants relats, en un termini de 4 o 5 anys”. L’organització també organitza des de fa 13 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar una publicació que es podria fer un cop cada cinc anys.

L’acte de lliurament dels premis es realitzarà el dia 2 de setembre a les 19.30 h, al Museu Hidroelèctric de Capdella i comptarà amb l’actuació de la popular “Esperanceta” que oferirà el seu espectacle “Cabaret Pagès”.