CELEBRACIONS

38 corals de tot Catalunya i 1200 cantaires celebraran els 900 anys de les esglésies de Taüll

El proper diumenge 28 d’abril, els infants de la Vall de Boí donaran el tret de sortida a un dia on la música omplirà tots els racons.
meister-aus-tahull-001-2
photo_camera Absis central de Sant Climent de Taüll, del mestre de Taüll / Wikimedia Commons

El proper diumenge 28 d’abril, en motiu dels 900 anys de les consagracions de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, es reuniran a la Vall de Boí 1200 cantaires de 38 corals de tot el territori català, des de l’Ebre fins al Pirineu i des de l’Empordà a les terres de Ponent, en la catorzena edició del Lleida Canta.

La jornada musical començarà amb la benvinguda a les corals, a les 10h15, al voltant de Sant Climent de Taüll. Els infants de la Vall de Boí donaran el tret de sortida a un dia on la música omplirà tots els racons de la vall.

meister-aus-tahull-001-2
Absis central de Sant Climent de Taüll, del mestre de Taüll / Wikimedia Commons

D’11 a 13h les corals es repartiran per les esglésies de Sant Feliu de Barruera, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Joan de Boí, Santa Maria i Sant Climent de Taüll. Els cantaires aprofitaran la màgia d’aquests llocs privilegiats per cantar, i alhora aprendran sobre la història i el patrimoni de la Vall de Boí. Comptarem amb voluntaris dels pobles de la vall per explicar als cantaires les seues experiències i els seus punts de vista sobre el patrimoni cultural i natural, i les corals, per la seua part, oferiran cants i cançons als veïns i visitants que s’apropin a les esglésies.

lleida canta al romànic cartell (002)

A les 13h30 es tornaran a reunir totes al voltant de Sant Climent de Taüll pel cant comú, acompanyats pel grup Ribatònics, per cantar les cançons que hauran anat aprenent durant el matí i les que ja portaven assajades de casa.

Aquests tres actes estan oberts a tots els públics de forma gratuïta.

L’esdeveniment està organitzat per la Coral Maristes Montserrat de Lleida amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall de Boí i el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, com a part de les celebracions de l’any 900 Taüll.