La Ribagorça presenta la “Llibreta poètica il·lustrada Anton Navarro”

Per la seva creació ha estat fonamental la col·laboració de l’il·lustrador Sebastià Jordà, que ha posat forma i color a la poesia de Mossèn Navarro

foto
photo_camera Una imatge de la presentació de la llibreta poètica

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha volgut retre un homenatge als 150 anys del naixement del poeta ribagorçà Anton Navarro. Per aquest motiu, ha treballat en la confecció d’una llibreta poètica il·lustrada que recull 12 poemes del mestre nascut a Vilaller. Per la seva creació ha estat fonamental la col·laboració de l’il·lustrador Sebastià Jordà, que ha posat forma i color a la poesia de Mossèn Navarro. Unes vegades amb un estil popular i d'altres més personal, el poeta descriu la bellesa dels paisatges del Pirineu i parla de sentiments com l’amor i el dolor.  

La nova publicació es repartirà entre tots els participants del Premi de narrativa infantil i juvenil Antoni Navarro, que enguany arriba a la 27a edició.  El proper 26 de novembre es presentarà a Sort, coincidint amb l’acte de lliurament de premis als finalistes i guanyadors, que han estat seleccionats d’entre més dels 150 participants de 18 centres educatius diferents.

La llibreta poètica busca tres objectius: homenatjar la figura del poeta ribagorçà, promoure la seva obra i convertir-se en una eina perquè els alumnes tinguin una font d’inspiració on poder escriure o dibuixar, explica el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero.

La iniciativa ha comptat amb l’assessorament de l’escriptor pallarès Xavier Macià, que ha cedit la biografia de Mossèn Anton Navarro; l’historiador ribagorçà Joan Ramon Piqué; el Museu Diocesà de Lleida, que ha cedit la imatge del poeta, i el suport financer de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran. La coordinació del projecte l’ha duta a terme el Servei Comarcal de Català de l’Alta Ribagorça, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Des de l’any 1990, els consells comarcals de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà col·laboren amb el CPNL en l’organització del Premi, que posa en valor els treballs de tots els infants i joves matriculats en algun dels centres d’ensenyament a concurs i on es promociona l’ús de trets lingüístics propis del dialecte ribagorçanopallarès.